• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

İYİ Partili İlay Aksoy Türk askerine hakaret eden muhabiri kaynak gösterdi

İYİ Partili İlay Aksoy Türk askerine hakaret eden muhabiri kaynak gösterdi
İdlib savaşında Türkiye ve Türk askeri aleyhinde ağır hakaretlerde bulunan Esed muhabiri, İYİ Parti yöneticisinin referansı oldu.

Referans medya / Yılmaz Bilgen

İYİ Parti kurucularından İlay Aksoy, büyük bir skandala imza attı. Kendisi de bir göçmen olan Aksoy, Türkiye düşmanı Lübnanlı muhabiri kaynak gösterdi ve Türkiye'nin terör kaynağı ülke olarak ilan edildiği konferansı övdü.

İlay Aksoy'un referansı olan Lübnanlı Hüseyin Murteza, Suriye savaşına 2013 yılında Hizbullah'ın saha girmesiyle dahil oldu. Şii muhabir, savaş döneminde askeri kıyafet giydiği, silah taşıdığı, bazı cephelerde savaşa aktif olarak katıldığı ve yağma faaliyetlerine karıştığı gerekçesiyle çalıştığı El Alem kanalından kovuldu ve ardından Esed'e yakın Suriye TV'de çalışmaya başladı.

emnzaklxcaadisz.jpg

Türk askerleri için ''korkaklar, ölülerinizi saymaya geliyorum'' demişti

Bu yılın ilk aylarında İdlib'te yaşanan çatışma sürecinde Türkiye'ye ve İdlib'te verilen şehitlere ağır hakaretlerde bulunan ve Tür askerlerine korkaklar, ölülerinizi saymaya geliyorum söleriyle hakaret eden Lübnanlı Şii gazeteci Hüseyin Murteza, Suriyeli karşıtı çıkışları ile bilinen İYİ Partili İlay Aksoy'un referansı oldu.

İlay Aksoy, İranlı milislerle birlikte Suriye'ye giriş yapan ve Türkiye düşmanlığı ile bilinen Hüseyin Murteza'yı kaynak aldığı paylaşımında, ''Şam'daki Emevi Sarayında iki günlük tarihi “Uluslararası Sığınmacıların Geri Dönüşü” konferansı birazdan başlıyor. Türkiye buraya kesinlikle katılmalıydı. Gerek iktidar gerek muhalefet bu fırsatı değerlendirmeliydi. Ekonomiyi düzeltmek için ilk adım bu olduğunu görmemiz gerek!'' diye yazdı. 

Türkiye'nin terör kaynağı gösterildiği konferansı övdü

Türkiye'nin terörün kaynağı olarak gösterildiği konferansı öven İYİ Parti kurucularından İlay Aksoy, muhalefet ve hükümetin mutlaka orada olması gerektiğini savundu.

İYİ Parti yöneticisi İlay Aksoy'un övdüğü konferans önce tertip komitesi sorumlusu Ayman Sousan, ''Türkiye'yi terörün ana sponsoru olmakla suçladı ve etkinliğe davet edilmeyen tek ülke olarak gösterdi.

İlay Aksoy'un övdüğü konferansa AB ülkeleri blok olarak katılmama kararı aldı. Batılı ülkelerin itibar etmediği etkinliğe Çin, Rusya, İran, Lübnan, BAE, Pakistan ve Umman gibi ülkeler iştirak etti.

Aksoy'un övdüğü konferansın sonuç bildirgesinde Türkiye'nin suçlandığı ve tazminat ödemesi istendi. İYİ Partili Aksoy bu bölümü de, ''Suriye terörü destekleyen ülkeler tazminat ödemesi gerektiğini ifade etti'' sözleriyle paylaştı.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89