• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

İYİ Parti'den Ak Parti'ye geçen kadın vekile 20 bin küfür

İYİ Parti'den Ak Parti'ye geçen kadın vekile 20 bin küfür
İyi Parti'den istifa ederek Ak Parti'ye geçen Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, kendisine yönelik sosyal medyadan yapılan ağır küfür mesajlarının 20 bini geçtiğini söyledi.

Maliye Bakanı Berat Albayrak ve ailesini hedef alan sosyal medya terörünün ardından başlayan düzenleme tartışmaları ile ilgili konuşan Tuba Vural Çokal istifa ve Ak Parti'ye geçiş sürecinde kendisinin de sosyal medya lincine maruz kaldığını anlattı. Yeni Şafak haber müdürü Mustafa Duran'a konuşan Çokal, AK Parti'ya katılmasıyla birlikte sistematik bir lince maruz kaldığını, sadece kendisinin değil, eşi, çocukları, ağabeyi, akrabaları hatta hayatta olmayan anne ve babasının bile hakaret küfür ve iftiralardan nasibini aldığını anlattı. 

Onlarca dava açtık

Çokal yaşadığı bu sancılı süreçte sosyal medya ve ne idüğü belirsiz internet sitelerinde taramalar yaptıklarını ağır hakaret ve galiz küfürler içeren 20 bine yakın mesaj tespit ettikleri ifade etti. Ak parti Antalya Milletvekili Çokal," İlk önce bunlardan 950’sine dava açmaya düşündük,daha sonra sayıyı 150’ye düşürdük. Küfür edenler konu adli boyuta taşınınca özür dilemeye başladı. Sayıyı 40 dosyaya kadar düşürdük" dedi.

Hakaretler aday olmamla birlikte başladı


Tuba Vural Çokal, ''Vekil adayı olmamla başladı hakaretler aslında. İYİ Parti içindeki bir grubun hedefi oldum. Ama İYİ Parti’den ayrılmamla hız kazandı. Bağımsız olduğum ve AK Parti’ye geçtiğim dönemde zirve yaptı. Her türlü iftira ve yalanı ürettiler. 2 yıl boyunca her sabah iftiraya uğradım. Vekilliği 2 milyon avroya satın aldığımı yazdılar, sonra da AK Parti’ye para karşılığı geçtiğimi. Benim ailem burada, yıllardır ticaretle uğraşıyor, bir yandan bizim battığımızı bu yüzden AK Parti’ye geçtiğim iftirasını attılar, diğer yandan Muğla’dan tatil köyü aldığımızı, hatta Manavgat sahillerinin bize verildiğini. İşadamı ağabeyimi önce kumarbaz yaptılar, tutmadığını anlayınca ‘tarikat sohbetlerine gidiyor’ dediler'' diye konuştu.

Saldıranlar CHP ve İYİ Partili

Bugün özgürlük ve kadın hakları gibi konularda ahkam kesen bazı isimlerin kendisine yönelik linç ve küfür kampanyasının içerisinde yer aldığına dikkat çeken Çokal, “6 yaşındaki ve 14 yaşındaki çocuklarımı bile hedef aldılar.  Bunların bir çoğu İYİ Parti ve CHP'den kişilerdi. Ölmüş anne babama küfürler ettiler. En son artık kasetimin olduğunu söyleyecek kadar düştüler. Bir anneye, bir kadına söylenmeyecek laflar...Eşimin, çocuklarımın resmini çekip Twitter hesaplarından yayınladılar… Sosyal medya hesaplarımı kapatmak zorunda kaldım. Aileme bunları yaşattılar. İYİ Parti’nin yönetiminde olan ve ‘genel başkan danışmanıyım’ diyen adam ‘Yol kenarında bekleyen k..... senden daha onurludur. Kaç paraya sattın kendini’ diye yazabiliyor.İfade özgürlüğü bu değildir'' sözleriyle içinden geçtiği zorlu dönemi ve saldırıları anlattı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89