• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İYİ Parti kurultayında ana tema: ''İstanbul sözleşmesi yaşatır''

İYİ Parti kurultayında ana tema: ''İstanbul sözleşmesi yaşatır''
İYİ Parti tarafından yapılacak Olağan Kongrede 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' sloganı seçilen ana temalardan biri oldu.

Referans Medya

Büyük oranda MHP'den kopan isimler tarafından kurulan İYİ Parti 20 Eylül Pazar günü Anfa Altınpark'ta 2. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirecek. Parti kanadından yapılan açıklamada kongre için seçilen iki ana temadan birinin ''İstanbul sözleşmesi yaşatır'' vurgusu olacağı aktarıldı. 

Kurultayda kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda devletlere sorumluluk yükleyen İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekilmesiyle ilgili AK Parti tarafından başlatılan tartışmalar ile doğa ve hayvan haklarına dönük özel mesajlar verilecek. Doğa ve hayvan hakları için yeşil tonlarına yer verilen kürsü alanına, üç boyutlu olarak “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” ifadesinin yansıtılması planlanıyor. Böylece sözleşmeye tam destek veren Akşener’in bu tutumunu kurultayın da ana mesajlarından biri olarak kamuoyuna bir kez daha sunacağı ifade ediliyor. Partinin bir diğer sloganı ise “Millet bizi çağırıyor” olacak.

Çalkantılı süreçte 3 olağanüstü kongre

25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti 3 yaşını doldurmadan bugüne kadar 3’ü olağanüstü olmak üzere toplam 4 kurultay yaptı. Parti içi kavgalar ve yaşanan çekişmeleri sonlandırma adına yapılan 3 kongrenin ardından gidilen olağan kongrede Akşener'in rakipsiz başkan adayı olacağı belirtiliyor. Delege ve parti yöneticileri dışında seyirci alınmayacak kurultaya bin 379 delegenin katılacağı açıklandı.

MHP'ye HDP muamelesi

Türk siyasetinde gelenek olan kurultaylara farklı siyasi parti yöneticilerinin davet edilmesi uygulaması İYİ Parti yönetimi tarafından da sürdürüldü. Salgın koşulları nedeniyle davet yerine Genel Başkan Meral Akşener imzalı mektupla kurultay detayı paylaşıldı. Oluşan şartlar sebebiyle kongre davetinde bulunamama üzüntüsü dile getirildi. İYİ Parti yetkilileri bu mektubun HDP ve MHP dışında tüm partililere gönderildiğini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89