• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İstanbul Havalimanı 'Çin dostu' tesis ilan edildi

İstanbul Havalimanı 'Çin dostu' tesis ilan edildi
Alanında dünyanın en büyük tesisleri arasında yer alan İstanbul Havalimanı’na, Çinli yolcuların deneyimlerini artırmak için hayata geçirdiği uygulamalar neticesinde “Çin Dostu Havalimanı” belgesi verildi.

Referans Medya

İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İsmail Şanlı, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu’nun katıldığı törenle konsolosluk tarafından verilen “Çin Dostu Havalimanı” belgesine layık görülen İstanbul Havalimanı, bu alanda projeyi tam kapsamlı şekilde uygulayan dünyadaki ilk terminal binası olma başarısını gösterdi.

 Proje, Çinli yolcuların havalimanında geçirdikleri zamanı daha konforlu hale getirmeyi amaçlıyor.

Özel dil seçeneği

 Çin’den gelen yolculara özel check-in alanları tahsis edilirken, Çin’e yönelik seferlerin aynı uçuş bölgesinden yapılması, uçuş bilgi ekranlarının Çince olması, bilet işlem ekranlarının Çince’ye çevrilmesi gibi yeniliklere imza atıldı. 

Özel uygulama 

Çinli yolcuların kullandığı Weibo & Wechat gibi sosyal medya mecralarının ekosisteminde İstanbul Havalimanı’nın hesaplarının yer alması, İGA İstanbul Havalimanı mobil uygulamasında Çince dil seçeneğine yer verilmesi, anonsların Çince yapılması, bilet işlem ekranlarının Çince olması, gelen ve giden yolcu katlarında sıcak su dispanserlerinin bulunması, yolcu köprülerinde “Hoş Geldiniz” yazısının yer alması ve Çince bilen personellerin özel üniformaları ile Çinli misafirlerin havalimanında daha rahat etmeleri için uygulamalar gerçekleştirildi. 

Çince anons 

Çin’den gelen uçuşlarda, uçak içlerinde yapılacak Çince anonslar ve havalimanında hemen her alanda bulunan Çince levhalar ile de Çinli misafirlere yönelik her şey düşünülmüş durumda.

Çin dostu havalimanı

Çin’den gelen yolculara özel check-in alanları tahsis edilirken, Çin’e yönelik seferlerin aynı uçuş bölgesinden yapılması, uçuş bilgi ekranlarının Çince olması, bilet işlem ekranlarının Çince’ye çevrilmesi gibi yeniliklere imza atıldı. Çinli yolculara, uzun uçuşun ardından havalimanına vardıklarında onları ‘Çin Dostu Havalimanı’ konsepti ile karşılanacak. 

Çinliler için özel üniforma

 Çince bilen personellerin özel üniformaları ile Çinli misafirlerin havalimanında daha rahat etmeleri için görevlendirilmesi gibi uygulamaları başlatıldı. Gelen ve giden yolcu katlarında sıcak su dispanserlerinin bulunması, Çin’den gelen uçuşlarda uçak içerisinde yapılacak Çince anonslar ve havalimanımızın hemen her alanında bulunan Çince yönlendirme tabelaları ile de Çinli misafirlere yönelik her şey düşünülmüş durumda, Pandemi sonrası İGA olarak önceliğimiz İstanbul Havalimanı’na uçuş düzenleyen Çinli havayolu şirketlerinin sayısını artırmak.

 Böylelikle de Çin’den Avrupa’ya giden yolcu trafiğinden çok daha fazla pay alarak ülkemizin turizmine katkı sağlamak istiyoruz. 

2019 da 430 bin Çinli geldi 

2019 yılında Türkiye’yi yaklaşık 430 bin Çinli turist ziyaret etti, önümüzdeki yıllarda bu rakamda rekor bir artış sağlamayı hedefleniyor.

İstanbul Havalimanı’na girince kendini Çin’deki bir havalimanında hissettiğini ifade eden Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ise, “Defalarca bu havalimanına geldim ama bu kez gerçekten de özel duygu ile girdim. Bu törenin konusu ‘Çin Dostu Havalimanı’. Ana kapıdan girince Çin’deki bir havalimanının içinde olduğumu hissediyorum. Çince anonsun sesinin duyulması, heryerdeki Çince tabelalar ve Çin ekibinin üniformasındaki Çince yazı ve resimleri çok samimi ve çok duygulandık” şeklinde konuştu.

Tören sonunda ‘Çin Dostu Havalimanı’ projesi kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89