• BIST 9731.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İsrail'le normalleşme Filistin davasına ihanettir

İsrail'le normalleşme Filistin davasına ihanettir
Hamas'tan Erdoğan'a ve Arap devletlere Siyonist İsrail'le normalleşmeye karşı uyarı! Hamas lideri İsmail Heniyye, "Normalleşme Filistin davasına ihanettir! Siyasi bir suçtur!" dedi.

Siyonist İsrail ve hamisi ABD, Müslüman ve Arap liderlerine bin bir türlü şantajla İsrail ile normalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Mısır, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas kendi çıkarları uğruna Filistin davasına ihanet ederek Siyonist İsrail ile normalleşme kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Siyonist İsrail ile normalleşme sinyali vermesinin ardından Filistin İslami Direniş Hareketi “Hamas” lideri Heniyye, Müslüman ve Arap liderlerine Siyonist İsrail'le normalleşme çalışmalarına karşı açıklama yaptı. Heniyye, "Filistin davası için büyük bir tehlike. Filistinlilerin sırtında hain bir bıçak yarası olduğunu doğruluyor" dedi.

30’dan fazla Arap ve İslam ülkesinin liderlerine mesaj gönderen İsmail Heniyye açıklamasında Siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik işgalin devam ettiğini, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'nın Yahudileştirilmeye çalıştığını, ilhak ve toprağa el koyma planlarını uygulamaya devam ettiğini belirtti.

Bıçak yarası

Heniyye, mesajında ​​Hamas’ın “Bazı Arap ülkelerinin Amerikan yönetiminin himayesi altında Siyonist oluşum ile aralarındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmalar yapmasını büyük bir esefle izlediğini söyledi. Filistin davasının bugününü, geleceğini ve varoluşunu tehdit eden Siyonist İsrail'e normalleşme adımlarının Filistin davası için büyük bir tehlike olduğunu söyleyen Heniyye, "Filistinlilerin sırtında hain bir bıçak yarasıdır. Normalleşme Filistinlilerin haklarına karşı işlenen siyasi bir günahtır. Arap Birliği'nin bu normalleşmeyi kınayan bir Filistin karar taslağını düşürmesini büyük bir şaşkınlıkla” karşıladığını ifade ederek, “bu tutumun Siyonist İsrail'in Filistin topraklarına ve halkına karşı saldırgan tavrını daha çok teşvik ediyor. Bu adımlar Arap halkının vicdanında kabul görmez" dedi.

Mücadelemiz sürecek

Heniyye, gaspçı işgalcilerle oluşturulmaya çalışılan normalleşmeye karşı mücadele edeceklerini söyledi. Heniyye, mesajında ​​Siyonist işgalin “tüm Arap ve İslam ulusunun ilk ortak düşmanı olduğunu ve bu şekilde kalacağını” belirtti.  Heniyye, “Normalleşme yolundan yararlanan tek taraf işgalcilerdir. En çok kaybeden ise normalleşen ülkelerin kendisidir. Düşmanla normalleşme anlaşmalarının imzalanmasından halkımızın yararı ve davamız hakkında ülkelerin sürdürdüğü pazarlıkları ve planlarını dayanıksız gerekçeler olarak değerlendirdi. işgalle normalleşen ülkeler yaptıkları hatanın boyutunu öğrenecekler" dedi.

Heniyye, Arap ve İslam ülkelerini, hükümetlerini, parlamentolarını ve sivil örgütlerini, Siyonist düşmanla normalleşme projelerine karşı birleşik bir Arap ve İslami cephe inşa etmeye, normalleşmeyi reddeden pozisyonu güçlendirmeye, Arap ve İslam derinliği, birliği, istikrarı ve ulusal güvenliği açısından birlikte hareket etmeye ve bu tehlikeli yola girmeyi önlemeye çağırdı.

Suça dönüşecek

Heniyye, “Arap ve İslam parlamentolarında, birliğini ve istikrarını güçlendirerek milletin iç cephesini güçlendiren işgal ile normalleşmeyi suç sayan yasaların çıkarılması ile işgali ve saldırganlığı reddeden, Filistin halkının meşru haklarını savunan, işgale direnme, toprakları özgürleştirme ve geri dönme hakkını savunan yasaların çıkarılması” üzerine çalışma çağrısını yeniledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89