• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

İslamcı feministler: Sünni kurumsal dine karşı ıslah ve özgürlük mücadelesi veriyoruz.

İslamcı feministler: Sünni kurumsal dine karşı ıslah ve özgürlük mücadelesi veriyoruz.
Kendilerini İslamcı feministler olarak tanımlayan kadınlar, PKK'ya yakın bir siteye konuştu ve ilginç açıklamalarda bulundular.

Referans Medya

Kadın haklarını savunmaktan öte ''Sünni kurumsal din karşısında verilen bir ıslah ve özgürlük mücadelesi veriyoruz" diyen İslamcı feministler, İslami camiada erkeklerin Allah adına kadınları sömürmenin yolunu iki kat sağlamlaştırdığını söylüyor. 

Allah'ın elçisi gibi hükmediyorlar

PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Artı Gerçek haber sitesine konuşan Müslüman feminist kadınlardan Derya Çok, Zeynep Uçar, Hatice Kübra ve Zeynep Duygu yürüttükleri mücadeleyi feminist kodlardan çok kurumsal İslami alana dönük karşıtlık üzerinden tanımladı.

Artı Gerçek'e konuşan kadınlardan Zeynep Uçar, ''Müslüman cemaat içerisinde ifşanın bir kat daha zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü Müslüman kadınlar, erkek şiddetinin yanında bir de dini referanslarla yapılan baskı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu baskı zorla zabt etmenin yanı sıra kimi zaman razı etmek gibi bir mekanizmayı da işleterek oluyor. Çünkü emreden, korkutan, sakındıran erkekler Allah adına kadınları sömürmenin yolunu iki kat sağlamlaştırıyorlar. Hem erkeklikleri üzerinden hem de her biri Allah'ın bir elçisi gibi hükmediyorlar'' diye konuştu.  

Kurumsal din karşısında durabilmelisiniz

Zeynep Uçar'a, feminist bir kadın olarak erkek şiddetini bir şekilde tanımlasanız bile bir de kurumsal sünni dinin karşısında da durabilmeniz gerekiyor. Uçar bunun gerçekten zorlu bir mücadele olduğunu ve kendisinin Müslüman feminist tanımını tam da bu noktadan kurduğunu söylüyor.

Kadın erkeği ifşa ettiğinde baskı ve zorbalığa maruz kalıyor

Röportaj yapılan isimlerden Derya Çok ise bireysel, insiyatif ve gruplar olarak diğer feminist örgütlere destek verdiklerini söylüyor ve devamında şunları ekliyor.

“Taciz ortaya çıktığında tabi erkekler meseleyi kapatmaya çalışıyor. Tacizin kimden kime geldiği de önemli: Eğer taciz eden kişi güçlü ise (ki çoğu zaman öyle oluyor) bu gücünü, koltuğunu, iktidarını kullanarak bu eylemi daha korkusuzca ve karşılığında bir yaptırımı olmadan devam ettiriyor. Kadınları mesajlarını özel yazışmalarını, mahremlerini ortaya dökmekle tehdit ediyorlar. Kadın erkeği ifşa ettiği zaman envai çeşit baskı ve zorbalığa maruz kalıyor. Kadının taciz edildiği yetmiyormuş gibi suçluymuş gibi tecrit ediliyor, sorgulanıyor kendini defalarca açıklamak zorunda bırakılarak yaşadığı travmaları katmerliyorlar.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89