• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

İran'ın Türkiye'deki istihbarat ağına operasyon: İranlı 11 muhbir yakalandı

İran'ın Türkiye'deki istihbarat ağına operasyon: İranlı 11 muhbir yakalandı
MİT tarafından ortaya çıkarılan İran istihbarat ağının çok sayıda suça karıştığı tespit edildi.

Referans Medya

İstanbul'da Şii rejim muhalifinin kaçırılması sonrası başlayan soruşturma kapsamında 11 İran ajanı yakalandı. Yakalanan İran muhbirlerinin uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ile de irtibatlı oldukları tespit edildi. 

İsveç'ten gelen İranlı ortadan kayboldu

Operasyonun startı İsveç’te yaşayan ve 14 gün önce Türkiye'ye gelen Habib Chaab'ın kaybolduğu gün verildi. MİT tarafından başlatılan soruşturma Chaab’ın nasıl ortadan kaybolduğunu ortaya çıkardı. 

Türk İstihbaratı, rejim muhalifi Habib Chaab'ın uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti'nin tertibi ile tuzağa düşürüldüğünü ve eski eşini yem olarak kullanarak Türkiye'yre getirildiğini belirledi. 

Bayıltılıp kara yolu ile İran'a kaçırıldı

Rejim muhalifi İranlı'yı eski eşi İsveç’ten kendisini görmek ve 100 bin euro borç vermek vaadiyle İstanbul’a çağırdı. Beylikdüzü'nde kendisine verilen adrese gelen Chaab, orada bekleyen ve eşinin beklediği söylenen minibüse bindiği bindiği an bayıltıldı. Kaçak yollardan Van’a getirilen Chaab daha sonra da İran'a kaçırıldı.

Suç dosyası kabarık

Bir dönem FETÖ'cü Zekeriya Öz'e gizli tanık olarak hizmet eden Naci Şerif Zindaşti, İran'da hakkında verilen idam kararının ardından Türkiye'ye kaçan bir İranlı. Türkiye'de karıştığı uyuşturucu ticareti, adam öldürme, kaçırma ve silahlı örgüt kurma suçlarından yargılanan Zindaşti 2018 yılında sırra kadem bastı. Daha sonra İran'da ortaya çıkan Zindaşti'nin İran rejimi tarafından muhaliflere karşı kullanıldığı ortaya çıktı.

İran'da yaşayan Arapların haklarını savunuyordu

Organize suç örgütü lideri Zindaşti tarafından hazırlanan senaryo ile kaçırılan Habib Chaab, İran rejimini eleştirirken ülkede yaşayan Arap halkın bağımsızlığını savunuyordu. 14 yıldır İsveçte yaşayan Chaab bu yönde yürüttüğü medya faaliyetlerine ek olarak Arap Mücadele Hareketi’nin'de İsveç sorumlusu konumundaydı.

Benzer yöntemlerle Fransa’dan Türkiye'ye getirilen bir başka muhalif isim Ruhollah Zam, rejim tarafından idam edilerek öldürüldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89