• BIST 9645.02
  • Altın 2412.187
  • Dolar 32.5693
  • Euro 34.7391
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

İran'dan MOSSAD şefini öldürdük iddiası

İran'dan MOSSAD şefini öldürdük iddiası
İsrail'in başkenti Tel Aviv'de MOSSAD yetkilisi olan Fahmi Hinavi, silahlı saldırı sonucu öldü. Saldırıyı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesi nedeniyle İran'ın misilleme amaçlı yaptığı belirtildi.

Referans Medya

İran medyasında yer alan habere göre, geçtiğimiz perşembe akşamı Tel Aviv'de MOSSAD şefi suikastle öldürüldü.

Tel Aviv'de öldürüldüğü iddia edilen İsrail gizli servis yöneticisinin Fahmi Hinavi olduğu belirtildi. MOSSAD ajanı Hinavi'nin trafikte kırmızı ışıkta geçmeyi beklediği esnada öldürüldüğü kaydedildi.

Misilleme denildi

Saldırı  İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesine Tahran'ın bir misillemesi olarak yorumlandı. Tel Aviv olaya ilişkin sessizliğini koruyor. İsrail medyası da bu yönde herhangi bir habere yer vermedi.

Devamı gelecek

İran medyası, saldırının İran’ın nükleer bomba geliştirmek için 1989 yılında kurduğu iddia edilen gizli program ‘Amad’ (Ümit) projesinin başındaki Muhsin Fahrizade'nin intikamı amacıyla düzenlendiği ve devamının geleceğini yazdı.

İran Ruhani Lideri Ali Hamaney

27 Kasım tarihli Fahrizade suikastinin ardından faillerin cezalandırılacağını söylemişti. Hamaney, Fahrizade'yi öldürenleri "kiralık katiller ve zalimler" şeklinde nitelendirip "Yetkililer cinayetin takipçisi olmalıdır. Failler ve azmettiriciler kesin olarak cezalandırılmalıdır" demişti.

Ruhani'den doğru zaman vurgusu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'de suikastın ardında İsrail’in olduğunu söyleyerek “İran’ın düşmanları, İran ulusunun ve yetkililerinin bu cinayeti yanıtsız bırakmayacak kadar cesur ve azimli olduğunu iyi biliyor. İlgili yetkililer, bu suçun yanıtını uygun bir vakitte verecektir. Halkımız, siyonist rejimin tuzağına düşmeyecek kadar akıllı ve bilgedir” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89