• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

İran'dan Hafter'e silah cephane ve SİHA desteği

İran'dan Hafter'e silah cephane ve SİHA desteği
Suriye savaşının etkin aktörlerinden Esed destekçisi İran, Libya'da da Halife Hafter'e silah, cephane ve SİHA gönderiyor.

İran'dan Hafter'e silah cephane ve SİHA desteği

Haber: Referans Medya

İran 9 yıllık Suriye savaşı süresince Türkiye'ye karşı Esed saflarında yer alan ve savaşın seyrine etki eden dış güçler arasında yer aldı. Tahran yönetimi benzer bir tavrı da Libya'da sergiliyor. Libyalı araştırmacı Doktor Ali Baker, Hafter'in silah envanterinde İran füzeleri ve SİHA'ları olduğunu söyledi. İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon'da Libyalı asi General Halife Hafter'in İran'dan gelişmiş silahlar aldığını ve ayrılıkçı grupların İran tanksavar füzelerini Libya Ordusu'na karşı kullandığını belirtti. 

 

Füzeler kimyasal başlık taşıyor

 

Libyalı araştırmacı Ali Baker, Libya'da bulunan İran menşeili onlarca füzenin kimyasal başlık taşıdığı vurgusunda bulundu. Baker, Hafter'in hava kuvvetleri tarafından kullanılan SİHA'lar arasında İran yapımı Ebabil ve Muhacir tipi hava araçlarınında yer aldığı bilgisini verdi. İran'dan Hafter'e verilen silahlar arasında en dikkat çekeni Dehlaviye lazer güdümlü roketler oldu. 

15936993-10155069333734994-4249615648185128133-o-2.jpg

 

İran SİHA'ları Libya semalarında görüntülendi

 

Libya Ordusu ve saha kaynakları Libya semalarında görev yapan İran yapımı SİHA'lara dair görüntüler yayınladı. Hafter kontrolünde ki Gıryan Üssü ve geçtiğimiz günlerde el değiştiren Vatya'da İran'a ait SİHA'ların aktif görev yaptığı belirtildi. 

eyfex8nx0ampauj.jpg

Hafter-Esed diyaloğunda İran etkin rol oynadı

 

Suriyeli Albay Ahmed İslanbuli, İran'ın silah ve savaş gereçlerinin Suriye-Hımeymim, Lübnan ve Ürdün üzerinden Libya'ya taşındığını söyledi. Albay İslambuli İran ve Hafter ilişkisinin 2014'te başladığını ve Esed-Hafter diyaloğunda İran'ın büyük rolü olduğunu kaydetti. 

 

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89