• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

İran'a göre Haydar Baş yeri doldurulamaz bir isim

İran'a göre Haydar Baş yeri doldurulamaz bir isim
Kadiri Tarikatı Şeyhi ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş için İran Dini Lideri Ali Hamaney adına Erdebil temsilcisi Ayetullah Ameli bir taziye mesajı yayınladı.

İran'a göre Haydar Baş yeri doldurulamaz bir isim

Haber: Referans Medya

İran Dini Lideri Hamaney’in Erdebil temsilcisi ve Cuma İmamı olan Seyyid Hasan Ameli, 'geçtiğimiz günlerde virüse yakalanan ve 14 Nisan'da hayatını kaybeden Haydar Baş’ın ölümünden derin üzüntü duyduklarını’ ifade etti. Ameli, Türk halkı ve tüm Ehli Beyt sevdalılarına başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Yeri doldurulamaz

 

Hamaney’in temsilcisi Ayetullah Ameli, taziye mesajında ‘Haydar Baş’ın üstün bir düşünür, ileri görüşlü bir politikacı ve üretken bir yazar olduğunu belirtti. Hasan Ameli mesajında, “Bu büyük araştırmacının yokluğu hiç süphesiz Ehlibeyt (as) dostları ve sevdalıları için telafi edilmeyecek bir kayıptır. Fakat bu üstün düşünürün günümüz Türk toplumu üzerinde kurduğu inanç çizgisi hiç kuşkusuz canlı, dinamik ve etkin olarak kalacaktır” dedi.

Cenaze örtüsü Necef’ten geldi

Son yıllarda Atatürk, İran ve Esed yanlısı söz ve faaliyetleri ile dikkat çeken Haydar Baş Kırım’ı işgal sürecinde Putin’i de kahraman ilan etmişti. Haydar Baş'ın cenaze namazında tabutu üzerindeki Ya Hüseyin yazan örtününde Necef'ten geldiği açıklandı. Haydar Baş'ın Genel Başkan Yardımcısı Atilla Güner, 

BTP Genel Başkan Yardımcısı Harun Kayacı örtü için "Hz. Ali efendimizin türbedarı olan bir arkadaşımız İmam Hüseyin efendimizin türbesinden hediye etmişlerdir. İmam Hüseyin efendimizin türbesindeki örtüdür o. Necef'ten geldi. Profesör Baş'ın vasiyetiydi. Profesör Baş, Alevi-Sünni-Şii kardeşliğini ortaya koyan bir insandı' şeklinde konuştu. 

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89