• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İran rejimi terör örgütü dediği Taliban'ı Tahran'da ağırladı

İran rejimi terör örgütü dediği Taliban'ı Tahran'da ağırladı
Taliban Siyasi Ofis Başkanı Molla Abdulgani Berader'ın başkanlık ettiği heyet Tahran'da Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le görüştü.

Referans Medya

Taliban heyeti ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Zarif, Afganistan’da tüm tarafların katılımıyla ortak bir hükümet kurulması gerektiğini belirtti. geçtiğimiz günlerde Taliban'ın İran yasalarına göre ‘terör örgütü’ olduğunu söylemişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İran'ın Afgan'la 945 kilometrelik sınırı olduğunu ve Tahran ile Taliban arasında iletişimin doğal olduğunu savundu.

Afgan yönetimine Şii milis desteği sunmuştu

 Şarkul Avsat'ta yer alan haberde Cevat Zarif 2 ay öncesinde Afgan ToloNews kanalına verdiği röportajda Taliban’ı ‘bir gerçeklik ve çözümün bir parçası’ olarak değerlendirmiş ancak Afganistan'daki ‘nihai çözüm’ olmadığını söylemişti. Zarif röportajda ayrıca Afgan hükümetine, Devrim Muhafızları Ordusu’nun (DMO) yurt dışı kolu Kudüs Gücü çatısı altında savaşan Fatimiyyun milislerinden yardım almaları teklifinde bulundu.

ABD Afganistan'dan çıksın

Taliban ve İran arasında gerçekleşen görüşmede Cevad Zarif, ABD güçlerinin Afganistan topraklarından ayrılması gerektiğine vurgu yaptı ve  barış görüşmelerinde Washington'un rolüne ilişkin, “ABD uygun bir arabulucu ve hakem değil” dedi.

Afgan halkı haksızlığa uğradı

Cevad Zarif görüşme ile ilgili “Afganistan'ın iyi yürekli insanları haksızlığa uğradı. Afganistan savaşı ve işgali, Afganlara büyük zararlar verdi” dedi. Zarif, heyete ayrıca tüm çabalarının halkın acılarını ve sıkıntılarını sona erdirmeye yönelik olması ve barışı sağlayarak işgalcilerin bahanelerine son vermesini umuyorum'' ifadelerini kullandı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89