• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

İran: Natanz'a saldırı tespit edersek misillemede bulunuruz

İran: Natanz'a saldırı tespit edersek misillemede bulunuruz
İran yönetimi Natanz Nükleer Tesisi'nde yaşanan patlama ile ilgili incelemenin sürdüğünü açıkladı. Hükümet Sözcüsü, ''Harici saldırı sonucuna ulaşırsak gereken cevabı veririz'' dedi.

Referans Medya


İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Natanz nükleer tesisine yönelik muhtemel İsrail saldırısına yönelik olarak tüm ihtimalleri incelediklerini söyledi. Ali Rabii, Olayın gerçekleşme nedenin bulunması, tüm uzmanların oy birliğine varması sürecinin ardından mümkün. Nitekim herhangi bir can kaybı ya da nükleer sızıntı kaydedilmedi. Barışçıl faaliyetlerimiz de bu durumdan etkilenmeyecek. Ancak olayda yabancı bir müdahalenin olduğu hakkında fikir birliğine vardığımız takdirde kesinlikle uygun bir cevap vereceğiz. Olayın başından beri Mossad ile bağlantılı bazı medya kuruluşları, planlı ve koordinasyon içinde İsrail'e yönelik güçlü bir imaj sunmaya çalışıyorlar. İsrailli yetkililer olayı memnuniyetle karşılasalar da sorumluluk kabul etmediler'' dedi. Ali Rebii, kaza olarak nitelendirdiği patlamadan dolayı uranyum zenginleştirme faaliyetlerinin olumsuz yönde etkilenmediğini vurguladı. 

İsrail psikolojik atmosfer oluşturuyor

İran Hükümet Sözcüsü Rebii, patlamalara dönük sürece yönelik değerlendirmede, “Psikolojik bir operasyon atmosferi oluşturup buna göre davranmak, İsrail'in kimliği ile orantılıdır. İsrail bu tür kötü niyetli davranışlarda bulunabilir. Küresel güvenliğin kırmızı çizgilerini tehdit etmenin yanı sıra İran’ın güvenliğini istikrarsızlaştırmak için yapılan bu tür eylemler tehlikeli bir eğilimi temsil etmektedir' diye konuştu. 

İsrail medyasında, İran'daki Natanz Nükleer Tesisi’ne patlamaya yol açan güçlü bir bomba yerleştirildiği öne sürülmüştü. Yine İsrail Eski Güvenlik Danışmanı Eddie Cohen, 'nükleer tesisin Körfez koridorunu kullanan İsrail savaş uçakları tarafından vurulduğu' iddiasında bulunmuştu.

İddialara dair kesin bir dil kullanmaktan kaçınan İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, “İran nükleer silah geliştirmeyi hedefliyor. Bunu gerçekleştirmesini izin veremeyiz. Ancak İran'da gerçekleşen her olay bizimle ilgili görülmemeli'' beyanında bulundu.



 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89