• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

İnanç farkı 

İnanç farkı 
Çin tüm dünyayı sarsan virüsün ortaya çıktığı hayvan pazarını açarken İdlib'te hayvan ve kuş pazarları tedbir amaçlı kapatıldı.

Haber: Referans Medya

Çin'den tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün ilk çıkış mahalli olarak gösterilen Vuhan şehrinde ki yırtıcı hayvan pazarı yeniden açıldı. Aralık ayında ilk kayıpların yaşanmaya başlamasını müteakip kapatılan yırtıcı hayvan satış pazarının Mart ayı sonunda yeniden açılmasına tüm dünyadan tepki yağdı.

Vahşi hayvan merkezi 


Krizin tetikleyici unsuru olan Vuhan pazarında yarasa, vahşi kedi,  köpek, akrep, tilki, timsah, yılan, sıçan, dağ sıçanı, kunduz eti gibi sağlık açısından büyük sakınca taşıyan hayvan etleri satılıyor. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Müdürü Gao Fu, "Yeni koronavirüsün kökeninin Wuhan deniz ürünleri pazarındaki yaban hayvanlarıdır" açıklaması yapmıştı. bulunmuştu.Salgın sonrası kapatılan deniz ürünleri pazarında yılan, yarasa, fare, tilki, timsah, kirpi gibi hayvanlar satılıyordu. Son dönem tespit edilen ve söz konusu hayvanlardan insana bulaşan hastalıkların başında, "ağır akut solunum sendromu (se-vere acute respiratory syndrome-SARS) kuş gribi ve koronavirüs " geliyor.

İdlib'te hayvan pazarı kapatıldı

İtalya, İspanya, ABD ve İran başta olmak üzere 200 ülkede 35 bini aşkın insanın ölüm sebebi olan virüs illetinin çıkış noktası yeniden faaliyete girerken Suriyeli muhalif gruplar kontrol ettiği İdlib'te hayvan ürünlerinin satıldığı pazarın bir süre açılamyacağını duyurdu. İdlib Kurtuluş Hükümeti, "korona virüs önlemleri kapsamında 15 Nisan'a kadar motor, kuş, tavuk ve sebze pazarları kapatılmıştır" ilanında bulundu.

Esed bölgesine giriş çıkışlar durduruldu

Rejim kontrol sahasında art arda geken vaka ve ölüm haberleri ile birlikte İdlib'te tüm geçiş kapılarında giriş ve çıkışların durdurulduğu açıklandı.
İdlib Genel Kapılar Müdürlüğü, 01-15 Nisan arası İdlib'e giren tüm kapıların kapatıldığını duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89