• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İmamoğlu şarlatanlık yapmasın

İmamoğlu şarlatanlık yapmasın
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun 23 Nisan’da dağıttığı kitapta, Alevilik’in müstakil din olarak nitelendirmesinin ardından Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı suç duyurusunda bulundu.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara dağıtılan kitaptaki tartışma yaratan görsel üzerine bir açıklama yaptı. Özdemir, küresel salgınla mücadele edilen bu günlerde 23 Nisan'da da üzücü bir olayla karşılaştıklarını belirtti.


Ekrem İmamoğlu’nun 23 Nisan’da dağıttığı kitap tartışma konusu oldu. İmamoğlu’nun Aleviliği ayrı bir din olarak sunduğu kitabı Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönem bastırdığı ve Valilik tarafından dağıtımının durdurulduğu ortaya çıktı. İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından yasaklı kitabı yeniden dağıtma ısrarı ‘kanun tanımazlık’ olarak yorumlandı.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yüz bin çocuğa bastırdığı bir kitapta Aleviliği İslamiyetin dışında olarak göstermesinin tepkilere neden olmasının ardından bir tepki de Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir'den geldi. 


Özdemir yaptığı açıklamada:  "16 milyonluk bir şehrin belediye başkanı. Herkes ona oy verdi, toplumda yaşayan bütün katmanlar oy verdi. Ama ne hikmetse belediye başkanı seçildiği günden bugüne kadar tribüne oynamaya çalıştı. Belediye başkanlığı olan asli görevini yapmayıp toplumu rencide edecek olaylara el attı. İstanbul Büyükşehir belediye başkanının Alevileri, İslamiyetin dışında olarak göstermesini kendi cehaleti olarak görüyorum. İmamoğlu'nu, önce Hoca Ahmet Yesevi'yi, sonra Hoca Ahmet Yesevi dergahında yetişen Hacı Bayram Velileri, Konya Mevlanaları, Hasan Dede Velileri, Hünkar Hacı Bektaşi Velilerin hayatını okumaya davet ediyorum" dedi.


Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir

 

 
Bu olayın kendilerini çok üzdüğünü vurgulayan Özdemir, "Alevilik öz Türklüktür. Alevilik İslamiyet'in özüdür. Aleviliği ayrı bir din gibi gösterilmesinden Alevi toplumu son derece rahatsızdır." 


Şarlatanlık yapmasın

 "Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını yapsın, Alevi Toplumunu kendi ucuz şarlatanlık siyasetine alet etmesin. Kılıçdaroğlu'na da sesleniyorum, bu belediye başkanını sustur." 

 

Suç duyurusunda bulunacağız 


"Bu nefret dilini kullanan başkana lütfen gerekli kanuni işlemlerin yapılmasını istiyoruz. İmamoğlu'nun bu yoldan dönüp Alevi toplumundan özür dilemesi gerekiyor. Biz Pazartesi günü Ekrem İmamoğlu'nun hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89