• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İmamoğlu alay konusu oldu

İmamoğlu alay konusu oldu
Türkiye'nin İngiltere'ye virüsle mücadele kapsamında yaptığı yardımlara eski ve yeni büyükelçiler Türkçe teşekkür mesajları yayınladı.

İBB Başkanı İmamoğlu ise eski İngiliz Büyükelçi’nin Türkçe twiter mesajına verdiği İngilizce cevap eleştiri ve alay konusu oldu.


Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı ve İngiltere'nin Eski Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, 10 Nisan tarihinde Türkiye’nin İngiltere’ye yaptığı yardımlarla ilgili Türkçe bir mesaj yayınladı. 


Richard Moore, Twiter’dan yapılan teşekkür metninde şu ifadelere yer verdi:


 ‘’ Bravo benim Türkiye’m! Cömertliğiniz efsanevidir. Omuz omuza. Çok teşekkür ederiz.’


 Twitter hesabındaki bu paylaşımı retweet yaparak ‘’ İkiyüzlü ve sinsi de olsalar, böyle selam verdiririz işte, çünkü biz TÜRKİYEYİZ !! ‘yorumuna yapan bir kullanıcıya eski Büyükelçi, “İkiyüzlü ve sinsi’. Türkiye’nin İngiltere konusunda komplo teorisi hayranlarını çok özledim.’ cevabını verdi. 


Bu cevabın altına yapılan ilk yorum ise İBB Başkanı İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, Türkiye ile ilgili tüm paylaşımlarında özellikle Türkçe yazan eski Büyükelçi’ye İngilizce, ‘Türkiye'ye olan sevginizden şüphemiz yok Bay Moore! Organize kötülük her yerde bulunur, ancak Türk halkı her zaman kimin arkadaş olduğunu bilir. ‘yazdı. İmamoğlu’na yönelik yazılan yüzlerce yorumda, ‘‘Neden Türkçe yazan İngiliz’e cevabı İngilizce vermeye çalışıyorsun ? İBB Başkanı aşağılık kompleksi içerisinde yazıyor. Adam Türkiyem diyor ama Ekrem İmamoğlu ‘Turkey’ yazıyor. Yılın komedisi, adam Türkçe yoksunu İngilizce yazıyor. İngiliz Ekrem’’ gibi eleştiriler yapıldı. 

 

Kara gün dostusunuz

 

Türkiye tarafından Kraliyet Hava Kuvvetleri Brize Norton üssüne İngiliz Ulusal Sağlık Hizmeti’ne destek amaçlı teslim edilen 14 tonluk 250bin adet kişisel koruyucu donanımı için İngiliz Büyükelçiliği’de bir teşekkür mesajı yayınlandı. Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, 11 Nisan günü twiter hesabından paylaştığı video mesajında, ‘’Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi olarak, hükümetim adına, ülkemin sağlık çalışanları için göndermiş olduğu kişisel koruyucu malzemelerden oluşan cömert hediye için dostumuz ve müttefikimiz #Türkiye’ye en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Bunun gibi uluslararası işbirliği örnekleri sayesinde, koronavirüsünü hep birlikte yeneceğiz. Türkiye’nin Birleşik Krallık’a ve diğer bazı ülkelere karşılıksız vermiş olduğu bu kişisel koruyucu malzeme desteği, koronavirüs pandemisiyle mücadelede büyük bir uluslararası liderlik örneği sergiliyor. Türk Hava Kuvvetleri bu malzemelerin ilk partisini Birleşik Krallık’a dün teslim etti. İkinci parti ise önümüzdeki günlerde gelecek. Britanya’da sağlık hizmetinde maske ve kişisel koruyucu malzemeye çok büyük bir ihtiyaç var. Dolayısıyla Türkiye’nin bu desteği, sağlık çalışanlarımızı korumamıza ve hem onların hem de hastalarımızın hayatlarını kurtarmamıza yardımı olacak. Bize uzatılan bu el, gerçekten de çok zor bir dönemde gösterilmiş mükemmel bir dayanışma ve işbirliği örneği. Türkçe’de dediğiniz gibi gerçek bir kara gün dostusunuz! Çok teşekkürler Türkiye!’ ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89