• BIST 10268.58
  • Altın 2432.948
  • Dolar 32.2359
  • Euro 34.7716
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

İlber Ortaylı sunucu kadına söyledikleriyle ilgili kendisini eleştirenlere ''Aptallar'' dedi

İlber Ortaylı sunucu kadına söyledikleriyle ilgili kendisini eleştirenlere ''Aptallar'' dedi
Birlikte proğram yaptığı sunucu Cansu Canan Özgen’e “Maşallah, şuna bak” diyen ve bu sözleri taciz olarak nitelendirilen Tarih Profesörü İlber Ortaylı eleştiriler için 'aptallık' dedi.

Referans Medya

Yayın sonu söylediği sözlerle Türkiye'nin en çok konuştuğu isim olan 73 yaşındaki ünlü tarihçi İlber Ortaylı, o sözlere açıklık getirdi. 

Ortaylı, Hürriyet gazetesinden Fulya Soybaş’a yaptığı açıklamada, “Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hâkimiyeti, Türkçeyi doğru ve güzel kullanışı... Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir? beyanında bulundu.

Gerçekten aptallar!

Habertürk'ten Fatih Altaylı ile yaptığı proğramlarla bilinen İlber Ortaylı Cansu Canan Özgen için sarf ettiği sözlere ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp... Üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil. #metoo hareketi bu kadar basit mi? Türkiye’nin bu konuda zaten ciddi bir problemi var. Her şey bu kadar basitleştirilmemeli. Biraz Catherine Denuve okusunlar. Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor. Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman ‘maşallah’ derim. Gerçekten aptallar!

Sosyal medya agora meyhanesi

Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil. Onların anladığı türden maşallah değil bu... Türkiye’de sosyal medya Agora. Herkes konuşuyor, fazla gürültü var.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89