• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İlahiyatçı Profesör: "Bu Kur'an Allah'ın kitabı olamaz" (Video Haber)

İlahiyatçı Profesör: "Bu Kur'an Allah'ın kitabı olamaz" (Video Haber)
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli Profesörden skandal sözler.

Haber: Referans Medya

 Üniversite de tefsir hocası olarak görev yapan  Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim hakkında “Kur’an, Allah’ın kitabı olamaz" dedi.

 Üniversite de tefsir hocası olarak görev yapan  Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim hakkında “Kur’an, Allah’ın kitabı olamaz" dedi.

İlahiyat Profesörü Mustafa Öztürk, bir öğrenci tarafından kayda alınan konuşmasında, Kur'an'ın Mekke ölçeğini aşamayan anlatımdan ibaret olduğunu söylüyor. Bunlar Allah sözü olamaz diyen Tefsir profesörü hakaret içeren sözlerini şöyle sürdürüyor:

''Orion takım yıldızına bak.  Andromeda'ya bak. Samanyolu'na bak. National Geographic'te git okyanusun diplerine bak. Kutuplara bak. Çiçeğe bak. Boğaz'da erguvana bak. Bir de Kur'an'da 23 sene Velid bin Muğire aşağı, As bin Vail yukarı diyip bütün kadrajını Hicaz, Taif, Medine'ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı ordaki 3-5 tane lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki.''

Bu Allah sözü olabilir mi ?

Bu noktada Kalem Suresi'nden okuduğu ayetin tefsirini yapan İlahiyatçı Özer, ayette piç denildiğini iddia ederek, ''Bu Allah dili olabilir mi? diye soruyor. Ardından ise insani dil olabilir mi diye soruyor ve ardından bu hitabın canı yanan bir insana ait olduğunu, feveran olduğunu vurguluyor. 

Kur'an'ı Kerim gelmekle iyi mi oldu diye sormaktan kendimi alamıyorum

Büyük tepki gören sözlerin sahibi İlahiyatçı Profesör Mustafa Öztürk daha önce yaptığı başka bir konuşmada, “Kur'an-i Kerim bize gelmekle iyi mi oldu diye bazen kendimi alamıyorum. Hakikatten gelmeseydi bundan daha mı kötü olurduk diye düşünüyorum. Bundan daha kötü durumda olabileceğimizin kanaatini taşımıyorum. Emin olun bugün Kur'an-ı Kerim'in işe yararlılığı en fazla faydası, gündelik hayatın kirinden pasından arınmışlık duygusu en işlevsel yönü budur'' şeklinde ifadeler kullanmıştı. 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89