• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İdlib'te Rus devriye araçları taşlandı

İdlib'te Rus devriye araçları taşlandı
Mosokova Mutabakatı kapsamında icra edilen müşterek devriyelerin 10'uncusu 12 Mayıs Salı günü icra edildi. Serakıb-Ternebe'den başlayan devriye Eriha'da sonlandırıldı.

İdlib'te Rus devriye araçları taşlandı

Haber: Referans Medya

Türk ve Rus işbirliği ile İdlib'te ilan edilen 5 Mart tarihli ateşkes mutabakatı çerçevesinde tarafların M-4 karayolunda müşterek devriye faaliyeti icra edeceği maddesi de yer aldı. İlki 15 Mart'ta başlayan devriye süreci Rusya'ya karşı devam eden gösteriler nedeniyle kısmi alanda gerçekleşti. TSK ve Rus askeri konvoyu 12 Mayıs günü Ternebe'den başlattığı 10'uncu ortak devriye konvoyu sabah saatlerinde güzergah boyu 15 kilometre ilerleyerek Eriha'ya ulaştı. 

Rusya'ya yol boyu yoğun protesto

İlk ateşkes döneminde yer alan ortak devriye kararının alınmasıyla birlikte M-4'te başlayan Rusya karşıtı gösteriler son devriye faaliyetinde Rus askeri araçlarının yolda gözükmesiyle saldırı boyutuna evrildi. Yol boyu toplanan yüzlerce sivil Rus askeri araçlarını protesto etti. Bazı göstericiler ise Rus araçlarına yumurta ve taşlarla saldırdı.

Konvoyda patlama oldu

Ankara'da Rus ve Türk uzmanlar tarafından detayları netleştirilen müşterek devriye koridoru Serakıb-Terenbe'den başlayıp Lazkiye-Ayn Havr'a uzanan 70 kilometrelik alanı kapsıyor. Tepkiler nedeniyle aşamalı olarak artırılan gidiş mesafesi son devriye de 15 kilometreye çıkarıldı ve konvoy Eriha'ya vardı. Esed kontrolünde olan Ternebe'den çıkan Ruslara ait 4 araç tüm güzergah boyunca yoğun tepkiler altında ilerleyebildi. Eriha girişinde tepkilerin arttığı görüldü ve dönüş yolunda konvoyda bir patlama meydana geldi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı patlamanın göstericileri uzaklaştırmak için atılan ses bombası olduğu iddia edildi. Öte yandan bazı saha kaynakları patlama nedenini EYP olarak duyururken bunun bir havan topu olduğu yorumları da yapıldı.

MSB'den kısa açıklama

  Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada: ''TR-RF Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M4 Karayolunda, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 10’uncu Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi icra edildi' denildi. Rusya'ya yönelik yoğun protestolar eşliğinde gerçekleşen devriye esnasında havada yoğun hareketlilik yaşandı. Devriye saatlerinde SİHA ve savaş jetlerinin  M-4 boyunca yoğun uçuş yaptığı gözlendi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89