• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

İdlib'te İlk Devriye

İdlib'te İlk Devriye
Moskova'da varılan mutabakatla ateşkes ilan edilen İdlib'te Türk ve Rus ortak devriye faaliyeti başlıyor.

Haber: Referans Medya

Putin ve Erdoğan arasında yapılan ateşkes anlaşması sonrası Ankara'da yapılan görüşmelerde heyetler arası görüşmelerde M-4 güzerhahında 15 Mart itibariyle ortak devriyelerin başlatılması kararı alındı. Kararın açıklanmasını müteakip Rusya'nın bölgeye gelmesine karşı çıkan bölge halkı devriye güzergahında protesto eylemleri başlattı.

Sabah saatlerinde yeniden hareketlenen Serakıb hattında Neyrab'tan hareket eden Türk askeri araçlarının Serakıb'a ilerlediği görüntüler kaydedildi. Öte yandan Rus askeri konvoyunun da rejim bölgesinden devriye alanına yakın noktalarda konuşlandığı görüldü.

Rusların geçişine izin vermeyiz.

Eriha kasabası ve çevresinde binlerce İdlibli Rusların geçişine izin vermeyeceklerini belirterek yol üzerinde barikatlar kurdu. Eriha köprüsünde toplanan halk lastikler yakarak eylemlerini sürüdürüyor. İdlib ve çevresinden hareket eden bir çok ağır vasıtanın da barikat amaçlı M-4 Karayolu'na yönlendirildiği belirtiliyor. Öte yandan İdlib ve çevresinde savaşan muhalif grupların genel komutanlığını yürüten (Cebhe el Vataniya Lil Tahrir) Fadlullah Hacı'nın ( Ebu Yeman) görevinden istifa ettiği açıklandı.

Esed koridoru bombalıyor

TSK ve Rus devriyelerinin son hazırlıkları yaptığı M-4 devriye başlangıcı olan hat Esed topçuları tarafından bombalanıyor. Müşterek devriyenin başlangıç noktası olan Serakıb güzergahının Esed bölgesinden atılan toplarla vurulduğu rejim kaynakları tarafından da doğrulandı. Bölge de TSK'ya ait İnsansız hava araçlarının yoğun devriye faaliyeti başlattığı belirtildi. 

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89