• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

İdlib-M 4'te Türk - Rus ortak devriyesi iptal edildi

İdlib-M 4'te Türk - Rus ortak devriyesi iptal edildi
Esed-İran-Rus itttifakının yoğun bombardımanları ve şiddetli çatışmaların ardından ateşkes ilan edilen İdlib'te icra edilen Türk - Rus müşterek askeri devriyesi iptal edildi.

Referans Medya

Saha kaynakları devriye faaliyeti Esed güçlerinin bölgeye yönelik yoğun bombardımanları sürdüğü için iptal edildiği iddiasına yer verdi. Referansmedya.com'un İdlib'te konuştuğu kaynaklar Rus askeri unsurlarının devriyenin başlangıç noktası olan Serakıb - Trumba'ya gelmediğini ve Türk askeri araçlarının rutin devriye faaliyetini Rusya olmaksızın gerçekleştirdiği bilgisini verdi. Türkiye ve Rusya cephesinden konuya dair herhangi bir bilgilendirmede bulunulmadı.

Milli Savunma Bakanlığı İdlib M-4 koridorunda yürütülen devriye faaliyetleri ile ilgili 22 Temmuz günü bir paylaşım yaptı. 

MSB resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Türkiye-Rusya Federasyonu Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’teki M4 Karayolunda belirlenen Trumbah-Ayn Al Havr güzergâhının tamamında, kara ve hava unsurlarının katılımıyla 22’nci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi icra edilmiştir'' denildi. 

Bölge ağır bombardıman altında

Erdoğan ve Putin arasında varılan 5 Mart tarihli Moskova ateşkes mutabakatına rağmen Esed rejimi ve müttefik unsurların bölgeye dönük ihlalleri devam etti. Son günlerde kara bombardımanlarının olağanüstü arttığına dikkat çekilen bölgede Kensafra, Sefuhin, Kefer Uveyd, El-Muzra, Balyun, Fatıra, El Bera ve Ayn Laroz füze ve top atışlarının hedefi olan başlıca yerleşim birimleri. İdlib Sivil Savunma Ağı 29 Temmuz saldırılarında 2'si çocuk 3 sivilin yaralandığını bildirdi. Ateşkes döneminde bombaların bir diğer hedefi ise zirai alanlar olurken bölgede hasat hazırlığı yapılan binlerce dönüm arazi atılan füze ve bombalar nedeniyle kül oldu.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89