• BIST 10339.96
  • Altın 2453.016
  • Dolar 32.2206
  • Euro 34.7527
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İddialı girdiği medya sektöründen 'siyasi baskı var' diyerek 26 gün sonra çekildi

İddialı girdiği medya sektöründen 'siyasi baskı var' diyerek 26 gün sonra çekildi
Eski Bakanlardan Cavit Çağlar'a ait Olay TV 26 gün önce yeni kadrosu ve İstanbul merkezli stüdyosundan başlattığı yayın dönemini sonlandırdı.

Referans Medya

Yayınlarını Bursa'da yerel düzeyde sürdüren Olay TV, 30 Kasım'da yenilenmiş kadrosuyla İstanbul'daki yeni ofisinde ulusal konseptte yayın dönemine geçtiğini duyurdu. Ekran yüzü olarak Nevşin Mengü'yü seçen kanalın yayını, çalışanların alkışlı protestosu eşliğinde son buldu.

İş insanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu, Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar’ın yaptığı kanalın 1 ayı doldurmadan kapanma kararı alması dikkat çekti.

İktidar baskısından kapandı!

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, ''Cavit Çağlar üzerinde kurulan baskı nedeniyle kanalın kapatıldığını doğrulayarak, “Cavit Bey kanalı kapatma gerekçesi olarak üzerinde iktidardan çok baskı olduğunu söyledi. Eğer kapatmazsa da başka isimlerle çalışması talep edilmiş iktidar tarafından” ifadelerini kullandı.

Kanalın Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik de “Türkiye medya tarihinin en kısa televizyonculuk serüveni sona eriyor. Bugün veda ediyoruz ama başka bir gün başka bir adreste buluşacağız. Kamu yararına habercilik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Gün gelir okuruz

Kanalın spikeri Duygu Demirdağ da sosyal medyadan, “Bugün 25 Aralık 2020. 180 televizyoncunun, gazetecinin, emekçinin çalıştığı bir televizyon kanalı, Olay Tv kapandı. Sadece 26 gündür yayında olan bir ekran karardı bu akşam. Haberini, yayınını kendimiz yaptık. Bu tarihi yazmak lazım bir kenara... Gün gelir, okuruz” ifadelerini paylaştı.

Bu sözlerin ardından tüm çalışanlar canlı yayın stüdyosunda toplanarak alkışlarla ekranın kararmasını bekledi

HDP yanlısı haberlerden rahatsız oldum

Kanalın sahibi Cavit Çağlar, Demirören Haber Ajansı'na konuştu. DYP'li eski bakan, kanalı iş ortağı ile aralarında yaşanan yayın politikası anlaşmazlığından kapattığını açıkladı. Ben merkez sağda siyaset yapan biriyim diyen Çağlar, işadamı Çağlar, Olay TV'de HDP ağırlıklı bir yayın stratejisi takip edilmesinden rahatsız olduğu için kanalın kapandığını belirtti.

cavit-caglar-olay-tv-nin-yayina-basladiktan-26-13825159-4526-osd.jpg

Bu iş bana ders oldu.

Kanalda farklı isimlerinde yer almasını ve denge kurulmasını istediği vurgulayan Cavit Çağlar bu iş bana ders oldu' diye konuştu. NTV'yi kuran benim diyen Çağlar ''Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum'' dedi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89