• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

İçişleri Bakanı ve valilik açıkladı: Malatya'da engelli kız çocuğuna taciz, tecavüz yok

İçişleri Bakanı ve valilik açıkladı: Malatya'da engelli kız çocuğuna taciz, tecavüz yok
Malatya'da engelli kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddiası ile ilgili önce İçişleri Bakanı Soylu, ardından valilik açıklama yaptı.

Referans Medya

Sosyal medya ortamında gündem olan Malatya'da zihinsel engelli 16 yaşındaki kız çocuğuna birden fazla kişinin cinsel istismarda bulunduğu iddiaları 2 Ocak Cumartesi gününün en çok konuşulanları arasına girdi. Tvitter'de #EmineyeKimTecavüzetti etiketi ile binlerce mesaj paylaşıldı.

Süleyman Soylu isyan etti; Yeter Artık

İddialara ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yürütülen kampanyaya şu sözlerle isyan etti:

''Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden YORULDUK Malatya’daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok. Ailesi var. Çocuk var. YETER ARTIK!

Bu açıklamayı E.G ile ilgili gelen Malatya Valiliği'nin resmi bildirimi takip etti. 

İstismar yok

Valilik tarafından yayınlanan resmi beyanda Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan mahallesinde yaşayan yüzde 50 zihinsel engelli, 16 yaşındaki E. G’de herhangi bir taciz, tecavüz bulgusu olmadığı kaydedildi. 

Malatya Valiliği'nin gece yarısı duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

"02 Ocak 2021 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında; Malatya İli Arguvan İlçesi “Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesinde engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna” dair paylaşımlara yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Olayla ilgili ihbarın alınmasının ardından tahkikata başlandığı belirtilen açıklamada, "25.12.2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan İlçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesinde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine derhal Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır." 

Koruma altında

Malatya Valiliği ayrıca, mağdur çocuğun aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alındığı ve MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek koruma ve bakım altına alındığını'' vurguladı.

Açıklamada ayrıca, “Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda; mağdurun 'herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği' belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir." denildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89