• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

İbrahim Gökçek cenaze namazı kılınıp defnedildi

İbrahim Gökçek cenaze namazı kılınıp defnedildi
DHKP-C militanı olarak tutuklanan Grup Yorum gitaristi İbrahim Gökçek, Kayseri'de kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Daha önce ölen örgüt üyeleri namaz kılınmadan toprağa verilirken Gökçek için namaz kılınması dikkat çekti.

ibrahim Gökçek cenaze namazı kılınıp defnedildi

Haber: Referans Medya


Girdiği ölüm orucuna 323'üncü gününde ara vermesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'e defin öncesi mezarlıkta cenaze namazı kılındı. Terör örgütü üyeliğinden gri listede aranan İbrahim Gökçek, 26 Şubat 2019 tarihinde İstanbul'da İdil Kültür Merkezi'ne düzenlenen operasyonda gizli bölme içerisinde yakalanmıştı. İbrahim Gökçek'in, DHKP/C terör örgütünün açık alan yapılanmalarından olan Grup Yorum içerisinde faaliyet yürüttüğü, DHKP/C terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda birçok kez gözaltına alındığı kaydedildi.

Kayseri'de olay çıktı

İstanbul'da hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Gökçek'in cenazesinin Kayseri'de toprağa verileceğinin duyulması üzerine şehirde olaylar çıktı. Gece saatlerinde çok sayıda Türk bayraklı gösterici İbrahim Gökçek'in terörist olduğunu ve şehirlerinde defnedilmesini istemediğini belirterek şehir merkezinde toplandı. Talas ilçesi Başakpınar Mahalle sakinleri de kendi Grup Yorum gitaristi İbrahim Gökçek'in mahallerinde bulunan mezarlığa defnedilmesini engelleme adına saatler süren protesto gösterisi yaptı. Emniyet güçlerinin protestocu grubu ikna etmesinin ardından gösteri sonlandırıldı. Artan tepkiler üzerine Gökçek'in defnedileceği mezarlık değiştirildi ve cenaze Halef Hoca mezarlığında toprağa verildi. Daha önce benzer yöntemlerle hayatını kaybeden aynı örgüt üyesi Helin Bölek ve Mustafa Koçak'ın cenaze namazının kılınmadığı, İbrahim Gökçek'in cenaze namazının kılınmasını ise ailenin istediği öğrenildi. 

kapak-115230.jpg

Mezarlıkta cenaze namazı

Kayseri'ye taşınan cenaze gece ilk olarak Asri Mezarlık morguna konuldu. Sabah erken saatlerde alınan güvenlik önlemleri eşliğinde  morgtan alınan cenaze, polis korteji eşliğinde Talas ilçesi Halef Hoca mezarlığına getirildi. Burada İbrahim Gökçek için mezarlık görevlileri tarafından cenaze namazı kılındı.

Eşi özel izinle cezaevinden geldi

Cenaze namazına İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, annesi Tüzün Gökçek, tutuklu olan ve cezaevinden izinle çıkarılan eşi Sultan Gökçek ve yakınları katıldı. Namazın ardından İbrahim Gökçek'in cenazesi toprağa verildi.

Defin sonrası İbrahim Gökçek'in bazı yakınları pankart açarak, slogan atmak istedi. Polis ekipleri gösteri yapılmasına izin vermedi. Gökçek'in ailesi ve yakınları, daha sonra mezarlıktan ayrıldı.
 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89