• BIST 10045.74
  • Altın 2389.508
  • Dolar 32.4518
  • Euro 34.631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Hutbede hep şehitliği anlattım şimdi şehit babasıyım

Hutbede hep şehitliği anlattım şimdi şehit babasıyım
Irak Kuzeyi Hakurk bölgesinde 15 nisan günü PKK'ya karşı verilen mücadelede Manisa'nın Soma İlçesinden Muhammed Fatih Duran şehit oldu. Şehidin imam olan babası, 'bugüne kadar size hep şehitliği anlattım, şimdi ben şehit babası oldum' dedi.  

Hutbede hep şehitliği anlattım şimdi şehit babasıyım

Haber: Referans Medya

Irak Kuzeyi Hakurk bölgesinde 15 nisan günü PKK'ya karşı verilen mücadelede Manisa'nın Soma İlçesinden Muhammed Fatih Duran şehit oldu. Şehidin imam olan babası, 'bugüne kadar size hep şehitliği anlattım, şimdi ben şehit babası oldum' dedi.  

İzmir'in Foça ilçesindeki Deniz Amfibi Piyade Tugay Komutanlığında görevli Durhan'ın geçici görevle Hakkari Dağ Komando Terörle Mücadele Harekatı Görev Grup Komutanlığına katıldığı öğrenildi. Muhammed Fatih Durhan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak - Hakurk bölgesinde terör hedeflerine yönelik yürüttüğü operasyonda PKK'lı teröristlerin daha önce yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu. 

whatsapp-image-2020-04-16-at-12-34-39.jpegHep anlattım şimdi bizim başımıza geldi

Şehit Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan'ın ailesine acı haberi Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Oruç Fevzi Kara, İlçe Emniyet Müdürü Barış Er verdi.  Atatürk Mahallesi Dr. Atıf İkiz Sokak'ta ikamet eden şehidin evine Türk bayrağı çekildi. Soma Hayber Camii İmamı olan baba Halil Durhan, taziyeleri kabul esnasında, 'Bugüne kadar kürsüden size hep şehitliği anlattım. Şimdi ben şehit babası oldum. Bu bizimde başımıza geldi. allah hepimize sabır versin' dedi. 

 

Diyanet İşler Başkanı mesaj yayınladı

Soma Şehidi Muhammed Fatih Durhan için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ta bir taziye mesajı yayınladı. Başkan mesajında :

"Kuzey Irak'ta teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan, Soma Hayber Camisi İmam Hatibi Halil Durhan hocamızın evladı Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan'a Allah'tan rahmet, kıymetli hocamıza, ailesine sabır diliyorum. Camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. 

whatsapp-image-2020-04-16-at-12-37-54.jpeg

 

MSB'den açıklama 


Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından “Irak’ın Kuzeyi Hakurk bölgesinde, 15 Nisan 2020 tarihinde, bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından daha önce yerleştirilen mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur” açıklaması yapıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın başsağlığı mesajı

Akar’ın mesajında şu ifadeler yer aldı:


 Silah arkadaşımız, 15 Nisan 2020 tarihinde Irak Kuzeyi Hakurk bölgesinde, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından daha önce yerleştirilen mayın/el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olmuştur.

Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89