• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

HTŞ Lideri mülteci kampında görüntülendi

HTŞ Lideri mülteci kampında görüntülendi
Esed karşıtı muhalif gruplardan Heyeti Tahrir el Şam'ın lideri Muhammed Cevlani, İdlib kırsalında yer alan mülteci kamplarında görüntülendi.

HTŞ Lideri mülteci kampında görüntülendi

Haber: Referans Medya / Miraç Şamil Atalan

Esed'e karşı savaşan silahlı gruplardan Heyeti Tahrir el Şam'ın lideri Muhammed Cevlani İdlib batısında mültecilerin yaşadığı düzensiz kampları gezdi. Cevlani, kampları ziyaretinde mültecilerle konuştu ve sorunlarını dinledi. Suriye'nin farklı bölgelerinden kaçarak İdlib'e sığınan mültecilere ait kamp sorumlularıyla da görüşen Cevlani yaşanan bazı sorunlarla ilgili notlar aldı. Halen 900 binden fazla mülteciye ev sahipliği yapan İdlib'teki kamplardan ateşkes sürecinde 100 binden fazla mülteci ayrılarak yeniden yaşadığı bölgelere döndü. HTŞ, ABD ve Türkiye'ninde aralarında bulunduğu bazı ülkenin terör örgütü listesinde yer alıyor. ABD, 2017 yılında farklı grupların birleşmesiyle kurulan HTŞ çatı yapılanmasına yönelik bir çok hava saldırısı düzenledi. 

 

HTŞ ve Rejim arasında esir takası gerçekleştirildi

 

Hey’et Tahriru’ş-Şam ve Esed rejimi arasında Haleb'e bağlı Dar el İzze kasabasında esir takası gerçekleştirildi. 
Esir takasında Esed rejiminde esir olan 4 muhalif asker özgürlüğüne kavuşurken Esed ordusuna ise muhalifler tarafından esir alınan albay rütbeli bir subay, bir piyade serbest bırakıldı ve bir milis cesedi teslim edildi.

Hey’et Tahriru’ş-Şam esirler sorumlusu “Ebu Salih eş-Şamiyapılan esir takası ile ilgili yaptığı açıkalamda, “Esirlerin 3’ü Tahriru’ş-Şam mücahidlerinden, diğeri ise Ahraru’ş-Şam mücahidi. İsimleri; Basil Akkuş, Muhammed Şaban, Ahmed Muhammed ve Mustafa Neccar. Bu kişiler Kuzey Hama Kefrenbude savaşlarında rejim güçlerine esir düşmüşlerdi' dedi. 

El Şami, rejim esirleri hakkında ise yetkili, Albay Abdulkerim Süleyman’ın 2019 senesinde Kefrenbude savaşı sırasında Tahriru’ş-Şam tarafından esir alındığını, Abdulhadi Süleyman adlı milisin ise 2014 senesinde Selemiye yolu üzerinde yine Tahriru’ş-Şam tarafından esir alındığını belirtti. 

4-1-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89