• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

HTŞ - Hurras el Din savaşında yaralı muhalif savaşçı öldürüldü

HTŞ - Hurras el Din savaşında yaralı muhalif savaşçı öldürüldü
idlib'te Esed karşıtı silahlı gruplardan HTŞ ve Hurras el Din arasındaki çatışmalarda Esed-Rus-İran ittifakına karşı Lazkiye - Cebel Zaviye cephesinde savaşan ve yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan muhalif savaşçı feci şekilde can verdi.

HTŞ - Hurras el Din savaşında yaralı muhalif savaşçı öldürüldü

 

HTŞ ve Hurras el Din arasında yaşanan tutuklama ve karşılıklı suçlamalar sıcak çatışmaya dönüştü. İdlib Doğusu Arap Said bölgesinde başlayan ve bölgenin farklı noktalarına sıçrayan çatışmaların üçüncü gününe girdi. Son gün yaşanan savaşta Ömer Abdülkerim Harun isimli Şukur el Şam gurubuna mensup savaş gazisi isabet aldı ve hayatını kaybetti. İdlib doğusu Mertin köyünde yaşayan Ömer Abdulkerim Harun'un baş bölgesine isabet eden kurşunla olay yerinde can verdiği bildirildi. Üzücü hadiseye bölgede bulunan siviller ve malul olan askerin yakınları büyük tepi gösterdi. Ömer Abdulkerim'in vurulma anı sonrası yaşanan panik ve öfke kameralara kayıtlarına da yansıdı. 

 

Siviller mağdur edildi

 

Referansmedya.com'a bilgi veren yerel kaynaklar HTŞ - Hurraseddin savaşı nedeniyle çok sayıda beldeye giriş çıkışların kapatıldığını belirtti. Çatışmalar nedeniyle sivil can kayıpları yaşandığını aktaran bölge kaynakları, son 2 gündür İdlib - Salkin, Harim - Ermenaz ve Derkuş yollarının kapatıldı. En az 8 sivil bu sıcak çatışmalar yüzünden hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan gerginlik İdlib şehir merkezi ve çevresinde büyük huzursuzluğa yol açtı. Yine çatışma bölgelerinde bulunan düzensiz kamplara 2 gündür ekmek su dahil hiç bir yardım gitmiyor' bilgisini verdi.

 

 

Hurras el Din HTŞ zırhlısına el koydu

 

HTŞ’nin Arap Said köyüne yönelik askeri operasyonunun sonuç alınamadan sonlandırıldığı belirtiliyor. Hurras el Din grubunun öncülük ettiği ''Fe Esbitu'' operasyon odasına bağlı unsurların Heyet Tahrir el Şam'a ait 2 BMB zırhlı personel taşıyıcı ve 123 mm lik silahına el koyduğu kaydedildi. Ayrıca HTŞ’ye bağlı Ceyş Ebu Bekir ketibesinde savaşan kişilerin bu mücadeleye katılmayı reddettiği iddia edildi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89