• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Hollanda’da Kuran Ayeti ile teşekkür

Hollanda’da Kuran Ayeti ile teşekkür
Hakan Aygün’ün provoke ve alay konusu ettiği Kur’an ayetleri Hollanda’da teşekkür ve motivasyon kaynağı oldu. Hollanda sokaklarına asılan afişlerde sağlık çalışanlarına Kur’an ayetleri eşliğinde teşekkür edildi.  

Hollanda’da Kuran Ayeti ile teşekkür

Haber: Referans Medya

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da yaşayan Türkler bölgenin en önemli sağlık kuruluşunun karşısında yer alan reklam tabelasına teşekkür afişi astı. Otobüs durağında asılan afişte İngilizce ve Hollandaca olarak Maide Suresi’nde yer alan ‘Kim bir canı canı kurtarışa tüm insanlığı kurtarmış gibi olur’ ayeti ile birlikte ‘Teşekkürler sağlık personeli’ ibaresi yazıldı.

Euronews’te yer alan haberde bu afişin Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür mahiyeti ile hazırlandığı bilgisine yer verildi. Teşekkür afişinin Amersfoort Rahman Camii yönetimi tarafından asıldığı kaydedilen haberde Rahman Camii Dernek Sorumlusu Ramazan Yıldız’ın şu ifadelerine yer verildi.

"Sağlık personelleri Koronavirüs'ten dolayı insanların sağlığı için çok zahmet çekiyor ve zaman zaman uykusuz kalıyorlar. Biz de bunun için kendilerine nasıl teşekkür edebiliriz diye düşündük ve hastanenin karşısındaki otobüs durağına İngilizce ve Hollandaca durumla bağlantılı bir ayetin asılmasına karar verdik. İnanç farkı gözetmeksizin onlara Kur'an-ı Kerim'in 5'inci suresinin 32'inci ayeti ile teşekkür ederek onları motive etmeye çalıştık."

Onların çoğu yeryüzünde taşkınlık etmekteler

Kur’anı Kerim’in 5. Suresi olan Maide Suresi’nde yer alan ayette İsrailoğullarına yeryüzünde karmaşa çıkarmamaları öğüdü veriliyor. Peygamberlerin apaçık deliller getirdiği vurgulanan ilahi buyrukta buna rağmen insanların çoğunun yeryüzünde taşkınlık çıkardığı vurgusu yer alıyor. İşte Hollanda’da motivasyon ve teşekkür amaçlı asılan Maide Suresinin ilgili ayetinin tamamı:

‘’İşte bundan dolayı İsrâiloğulları'na şöyle yazmıştık: "Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olmaksızın kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatım kurtarmış gibi olur." Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler.” (Maide, 5/32)

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89