• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hindular hastaları dinlerine göre ayırıyor

Hindular hastaları dinlerine göre ayırıyor
Hindistan’ın Gucerat eyaletinin batısında yer alan Ahmedabad’da bulunan bir eyalet hastanesinin, Kovid-19 hastalarını dinlerine göre ayırdığı bildirildi.

Hastanenin koronavirüs koğuşunda tedavi edilen Müslüman Azad “Biz Müslümanlar, hastanede Hindulardan ayrı tutuluyoruz” diye konuştu.

MÜSLÜMANLARA AYRIMCILIK YAPILIYOR

Adının tamamımın yayınlanmasını istemeyen Azad, “Kaldığımız yer devasa bir koğuş ve hepimiz Müslümanız, Hindular için ayrı bir koğuş bulunuyor. Hastanede yaşanan bu dini ayrımcılık dünyada daha duyulmadı. Hastanedeki Müslümanlar sadece ayrı tutulmakla kalmıyor, aynı zamanda ayrımcılığa da maruz kalıyor. Bizi düzenli ziyaret eden doktorumuz yok” dedi.

Müslüman hastaların ne durumda olduklarının farkında olmadığını düşünen Azad, “Müslümanlar, koronavirüs semptomları gösterip göstermedikleri tespit edilmeden rastgele kendi bölgelerinden alındılar. Koronavirüs ile ilgili hiçbir semptomum olmadı, ancak 7 Nisan akşamı beni Ahmedabad’daki bölgemden başka insanlarla beraber aldılar ve bizi hastaneye yerleştirdiler. İyi beslenmiyoruz, bize iyi davranılmıyor ve bize hayvanmışız gibi bakılıyor” şeklinde konuştu.


 
Hastanenin tıbbi sorumlusu Dr. Gunvant H. Rathod, ayrımcılık ve kötü muamele iddialarının “temelsiz” olduğunu belirtti.

Dr. Rathod, “Din temeli bir ayrım söz konusu değil. Müslüman ve Hindu hastaları ayırdığımız doğru değil. Hastaları, hastalıklarının durumuna göre ayırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MÜSLÜMANLARA VİRÜS YAYICILARI GİBİ BAKILIYOR”

Ancak, bir gün önce Delhi merkezli The Indian Express gazetesi, Dr. Rathod’un Hindu ve Müslüman hastalar için ayrı bir koğuşun “Eyalet hükümetinin kararına göre” oluşturulduğunu ifade ettiği sözlerine yer verdi.

Gazete, Dr. Rathod’un “Genellikle, erkek ve kadın hastalar için ayrı koğuşlar bulunur. Ancak biz, burada Hindu ve Müslüman hastalar için ayrı servisler yaptık” sözlerine yer vermişti.


 
Azad’la aynı koğuşta kalan Faizan, Müslümanlara “koronavirüsün yayıcıları gibi muamele edildiğini” belirtti.

Faizan, “İki haftadan uzun bir süredir hastanede olan ancak hala kendisinin olumsuz ya da pozitif olduğundan emin olmayan insanlar var” diye konuştu.

SAĞLIK BAKANLIĞI İDDİALARI REDDETTİ

Gucerat Sağlık Bakanlığı Çarşamba günü yayınladığı bir açıklamada her türlü ayrımcılığı reddetti. Açıklamada, “Eyalet hastanesinde din temelinde bir ayrım söz konusu değil. Koronavirüs hastaları semptomlara, hastalıklarının ciddiyetine göre doktorların tavsiyeleri doğrultusunda tedavi ediliyor” ifadeleri yer aldı.

Dini ayrımcılık haberi, İslami örgüt Tebliğ Cemaati, iktidar partisi tarafından Hindistan’da koronavirüsünün yayılmasından sorumlu oldukları iddiasıyla suçlandıktan sonra ortaya çıktı.


 
Ülkedeki çok sayıda koronavirüs vakasının Cemaate bağlı olduğu ve bu nedenle üç kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

Tebliğ Cemaati aktivisti ve sözcüsü Şahid Alvi, “İktidardaki Bhartiya Janata Partisi’nin (BJP) Müslüman karşıtı bir zihniyeti var ve Müslümanları krizi daha iyi ele alamadıkları için günah keçisi olarak kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZ DOKTORLAR AYRIMCILIĞI KINADI

Hükümet bağlı olmayan Hint doktor grubu olan Progressive Medicos and Scientists Forum (PMSF) hastaların din temelinde ayrılmasını kınadı.

Ahmadabad’da yaşayan avukat ve sivil haklar aktivisti Şemşad Pathan’a göre Gucerat’ta yaşananlar yeni değil. Pathan, “Eyaletteki Müslümanlar ikinci sınıf vatandaşlığa düştüler. Son yirmi yıldır dini bölünmeyi derinleştirmek sistematik bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Dini ayrımcılık, eyalet kurumlarının yönetimine sızdı” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89