• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hindistan'da Hz. Muhammed'le (s.a.v) ilgili hakaret içerikli paylaşıma öfke!

Hindistan'da Hz. Muhammed'le (s.a.v) ilgili hakaret içerikli paylaşıma öfke!
Hindistan'da, Hazreti Muhammed'e(S.A.V) hakaret içerikli paylaşımın ardından binlerce Müslüman sokağa çıktı. Polis ve göstericiler arasında yaşanan çatışmada 3 kişi öldü, 110 kişi gözaltına alındı.

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde bir milletvekilinin yeğeninin Hazreti Muhammed'e (S.A.V) yönelik hakaret içerikli sosyal medya paylaşımının ardından binlerce Müslüman, Hindistan’ın Bangalore şehrinde sokaklara döküldü.

MİLLETVEKİLİ YEĞENİNDEN HAZRETİ MUHAMMED'LE İLGİLİ KÜSTAH PAYLAŞIM
Gösterilere gerçek mermi, göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale eden polis ve protestocular arasında çatışmalar yaşandı. Çıkan çatışmada 3 kişi hayatını kaybetti, 110’dan fazla kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyada Hazreti Muhammed (S.A.V)) ile ilgili hakaret içerikli paylaşımının ardından binlerce Müslüman'ın, Hindistan Ulusal Kongresi'nin (INC) milletvekili Srinivas Murthy'nin yeğeni P. Naveen’in evinin önünde toplanarak birkaç aracın ateşe verildiği belirtildi.

ORTALIK KARIŞTI, 3 ÖLÜ 110 YARALI
Komiser Kamal Pant, gece yarısı meydana gelen şiddet olaylarında aralarında kıdemli subayların da bulunduğu en az 60 polisin yaralandığını söyledi. Bangalore’da sokağa çıkma yasağının uygulandığı aktarıldı. Durumun kontrol altına alındığını ifade eden polis, personelin yalnızca göz yaşartıcı gaz ve cop kullandığını ve kalabalığı dağıtmak için ateş açtığını ifade etti.

Öte yandan sosyal medya kullanıcısı binlerce kişi, Hazreti Muhammed (S.A.V) ile ilgili hakaret içerikli paylaşıma tepki gösterdi.

Bilinfiği gibi bu olay hindisyandaki Müslümanlara yönelik saldırıların ilki değil.

Daha öncce de Müslümanlara yönelik olarak bir çok saldırı olmuş hatta bazen bu saldırılarda "Müslümanların İnek eti taşıdıkları" gibi çok ilkel sebepler dahi gösterilmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89