• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Herkesten özür diliyorum

Herkesten özür diliyorum
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 18 Mart gecesi Koronavirüs ile ilgili son durum raporu yayınladığı saatlerde internet ve whats up grupları üzerinden dolaşıma sokulan bir video paniğe yol açtı.

Haber: Referans Medya 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 18 Mart gecesi Koronavirüs ile ilgili son durum raporu yayınladığı saatlerde internet ve whats up grupları üzerinden dolaşıma sokulan bir video paniğe yol açtı. Ankara Üniversitesi’nde görevli bir doktora ait olduğu belirlenen videoda, ‘Virüsle ilgili durumun açıklanandan çok daha kötü olduğu, hastanelerde yer kalmadığı gibi ifadeler yer aldı. Bir salonda toplanan doktorlara yönelik yapılan konuşmanın sahibi G.Ç yayınlanan görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. ‘Bu konuşmayı bir uyum eğitiminde durumun önemini anlatmak ve katılımcıların bu sürece daha iyi hazırlanmalarını sağlamak adına hazırlanan senaryo kapsamında yaptım’ diyen Uzman Doktor G.Ç özür diledi. 
Kayıt izinsiz yapıldı
Ankara Üniversitesi’nde görevli Uzman Doktor G.Ç. salgın nedeniyle günlerdir az uykuyla çalışıyoruz. Rutin uyum eğitimlerinden birinde durumun önemini daha iyi anlatabilmek adına olumsuz bir senaryo üzerinden konuşma yaptım. Amacım hastanemizin malzeme eksikliği de dahil yaşayabileceğimiz zorlukları daha iyi ifade edebilmek ve hastane personelinin süreci sahiplenmesini sağlamaktı’ diye konuştu. Konuşmasının siyasi tarafı olmadığının altını çizen Doktor G. Ç. Maalesef gizli kaydedilen konuşmamın küçük bir kısmı sosyal medyada paylaşıldı’ ifadelerini kullandı’ ve şunları ekledi.
Daha dikkatli olacağım
‘Konuşmanın tamamı kaydedilip paylaşılsa olumsuz hava oluşturma amacımın olmadığı anlaşılabilirdi. Hizmet içi eğitim sırasında kullandığım hatalı sözcüklerin toplumda çok farklı bir algıya sebep olduğunu gördüm. Bundan dolayı çok üzgünüm. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Hastalarıma, üniversiteme, ülkeme hizmet için yoğun çalışmalarıma devam ederken sözcüklerimi daha özenli seçeceğim. Toplumda olumsuz bir ağıya neden olduğum için herkesten özür dilerim’

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89