• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Her gün 150 bin kişi ölüyor

Her gün 150 bin kişi ölüyor
Pandemi nedeniyle tüm dünya da dikkatler virüse dayalı ölümlere çevrildi.

Referans Medya [Merve Savaş]

Referansmedya.com virüs harici ölüm oranlarını araştırdı. Dünya da günlük ortalama 150 bin insan hayatını kaybederken bunun sadece ortalama 6 bini Covid - 19’a bağlı ölümler.
Yeni yılın ilk 6 ayında dünya genelinde 16 milyon insan hayatını kaybetti. Bu sayının 126 bini Koronavirüs salgınında ölen kişilerden oluştu. Salgın ve benzeri olağanüstü durumlar insan ömrünün beklenenden önce sona ermesine neden oluyor. Yine her ne kadar terör saldırıları, savaşlar ve doğal afetler en çok korkulan gelişmeler olsa da bu ve benzeri faktörler, toplam ölüm oranlarının sadece yüzde 0,5’ni oluşturuyor. Ortaya çıkan resmi verilere göre şaşırtıcı olan durum insanların daha çok önlenebilir hastalıklardan dolayı ölmesi…
Öne çıkan ölüm sebepleri
Dünya Sağlık Örgütü’ne ait 2000-2015 yılı ölüm oranları ışığında hazırlanan ve her yeni ölüm vakasının işlendiği ‘deathmeter’ sayacına göre, dünya genelinde yaşanan ölümlerin %70’i kalp rahatsızlıkları nedeniyle gerçekleşiyor.
Bu rakam toplam ölüm oranlarının yüzde 15,5 ‘ine tekabül ediyor ve günde en 25 bin kişi anlamına geliyor. Yalnızca kalp rahatsızlığı sebebiyle 2020 yılı başından bugüne 2 milyonu aşkın insan yaşamını yitirdi. 
2- Beyin felci 
İkinci sıraya göre ise beyin kanaması, beyin felci ile meydana gelen ölümlerin çoğunlukta olduğu görülüyor. Yine 2020’nin ilk çeyreğinde 1 milyondan fazla kişi beyin kanamasından hayata veda etti. 
3- Alt solunum 
Üçüncü sırada ise solunum yolu enfeksiyonları yer alıyor. Bronşit, zatürre, grip, boğmaca gibi alt solunum yolu hastalıklarından bu yılki can kaybı sayısı 980 bin olarak kaydedildi.
Dünya geneli ölümlere sebep olan diğer durumlar ise tekabül ettikleri yüzdelik oranlara göre şöyle sıralanabilir; Akciğer hastalıkları, kanser, diyabet, alzheimer, ishal, tüberküloz, trafik kazaları, siroz, böbrek yetmezliği, HIV virüsü, yüksek tansiyon, intihar, doğum travmaları.

Türkiye'de ortalama günlük bin 200 kişi ölüyor

Türkiye’de yaşanan ölüm sebeplerinde
Türkiye İstatistik Kurumu'nun ölüm nedeni istatistiklerine göre, kalp ve damar hastalıkları ilk sırada yer alıyor. Günlük can kaybı ortalaması ise bin 200 kişi olarak gerçekleşiyor. Ölumlerin yüzde 39,7'sinin temel sebebi kalp damar hastalıkları. İkinci sırada ise tümör geliyor. Kanserden kaynaklanan ölümler yüzde 19,6 ile toplamın altıda birini oluşturuyor. 
Diyabet, sinir sistemi hastalıkları, metabolizmaya bağlı hastalıklar ve zehirlenmeler diğer bulaşıcı olmayan hastalıklara bağlı ölüm nedenleri arasında yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89