• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Hepsini dayaktan geçirin

Hepsini dayaktan geçirin
Putin’in Kırım’a atadığı işgal valisi, virüslü olduğunu gizleyen herkesi dövün’ talimatı verdi.  

 

 Putin yönetiminin 2014 yılında işgal ettiği Kırım’a atadığı Sergey Aksyonov, koronovariüs özel gündemiyle yapılan toplantıda skandal sözler sarf etti. Resmi tespitlere göre 7 Covid-19 vakasının bulunduğu Kırım’da alınacak önlemleri sıralayan Aksyonov, yurt dışı seyahatlerini gizleyen Kırımlıları dövün talimatı verdi. 


Kırım Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Kırım Halkının büyük tepkisini çeken kukla başkanın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı.


Tüm dövüş tekniklerini uygulayın


 “Polisten rica ediyorum örneğin seyahatini gizleyen biri karşınıza çıktı sizde alın ve bildiğiniz tüm dövüş tekniklerini üzerinde uygulayın. Tüm bildiklerinizi! Diğerleri de bunu görüp bilgi saklamasın.” dedi.
Putin’in atadığı kukla isim ayrıca, ‘yurt dışı seyahati ile ilgili bilgi gizleyenlerin mahkeme aracılığıyla cezalandırılmasını’ istedi.


Bu beyan ceza gerektirir


Aksyonov’un yaptığı açıklamayı değerlendiren Kırım İnsan Hakları Grubu Başkanı Olga Skripnik, Aksyonov’un bu yüzünden cezalandırılması gerektiğini ifade etti. 


Aksyonov’un bu açıklamasıyla sözde polis görevlilerini suç işlemeye davet ettiğini belirten Skripnik, “Rusya Kırım’da kendi yasalarını uyguluyor. Bu yüzden bu örnekle ilgili Rusya Ceza Kanununun 282. maddesinin 2. fıkrası (resmi konumunu kullanarak nefreti veya düşmanlığı kışkırtma, insan onurunu aşağılama) uyarınca dava açılabilir. Ancak bu tür maddeler Kırım’da seçici olarak kullanıyorlar. Hazırladığımız izleme sonuçlarından da görüldüğü gibi bu madde çerçevesinde muhalif aktivistler kovuşturuluyor. Ancak Ukrain, Kırım Tatarları, Müslümanlarla ilgili düşmanlığı kışkırtan işgalci yetkililerin açıklamaları görmezden geliniyor.” diye kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89