• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Henüz 17 yaşında, ehliyeti yok ancak o uçak kullanıyor

Henüz 17 yaşında, ehliyeti yok ancak o uçak kullanıyor
Lise son sınıf öğrencisi Kutay Karaman, tek başına uçak uçuruyor.

Referans Medya

Türkiye'nin en genç pilotu ünvanına sahip Kutay Karaman bir yandan üniversite sınav hazırlığı yaparken diğer taraftan pilotluk eğitimi aldı. Lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Karaman, "Hususi Pilot Lisans (PPL)" eğitimini başarıyla tamamladı ve tek motorlu uçağıyla şehirlerarası yolculuk yapıyor.

En büyük isteği yolcu uçağı ile uçmak

Sabah gazetesinde yer alan habere göre genç pilotun anne babası ve ağabeyi de birer pilot. Kutay Karaman, ''En büyük isteklerinden birinin Türkiye'nin en genç kaptan pilotu olarak yolcu uçaklarında uçmak olduğunu ve eğitim hayatında buna göre adımlar atacağını söylüyor. Genç pilot ayrıca ''Türk Hava Kuvvetleri'nde de görev yapmak isterim. Vatanıma hizmet etmek, o gururu yaşamak isterim" temennisini de dile getiriyor.

Tek başına 11 saat uçtu

Kutay Karaman Sabah gazetesi ile yaptığı röportajda şunları anlattı:

''Geçen yıl haziranda PPL eğitimine başladım. 115 saat süren teorik bilgi eğitimini başarıyla tamamladım. Ağustos ayında ise uçuşlara başladım. PPL için 45 saat uçuş eğitimi alınıyor. Bu uçuşun en az 10 saatinin yalnız yapılması gerekiyor. Benim 11 saat yalnız uçuşum var. Bunları başarıyla tamamladım. Uçuş eğitimi sonrasında 'Uçuş Kontrol Sınavı'nı da sorunsuz bir şekilde bitirdim ve PPL almaya hak kazandım.

Sivil havacılık kuralları gereği anne babamla hiç uçuş yapmadım ancak bu saatten sonra uygun bir zamanda onlarla birlikte uçmak isterim.''

otomobil-ehliyeti-yok-ama-ucak-kullaniyor-iste-turkiyenin-en-genc-pilotu.jpg

Bizi gururlandırdı

Uçuş eğitmeni anne Nagehan Karaman ve baba Kenan Karaman, çocuklarının pilotluk eğitimini başarı ile sonuçlandırmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Baba Kenan Karaman, "Pilot olmayı kendi istedi. Bunu 17 yaşında başarması ayrı bir mutluluk. Biz yapabilir mi diye düşünürken o bunu başardı. Gerçekten bizi de şaşırttı. Mutluyum" dedi.  Anne Nagehan Karahan ise "Ailece hepimiz çok gururluyuz. Mutluyuz. En son kontrol uçuşunu yapan meslektaşımız uzman bir isimdi. Bizim de öğretmen olarak gözlerimiz doldu" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89