• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

HDP'li vekilin PKK-terör zanlısını koruma çabası kameralara takıldı

HDP'li vekilin PKK-terör zanlısını koruma çabası kameralara takıldı
PKK zanlısını yakalayan polisi engellemeye çalışan HDP'li vekil, aranan şahsın telefonunu cebinden alarak kendi cebine attı.

Referans Medya

Terör örgütüne üye olma ve örgüt propagandası yapma suçlarından aranan Ercan Oğuz'u gözaltına alındı. Gözaltı anında orada bulunan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Ercan Oğuz'un cep telefonunu el çabukluğu ile alıp kendi cebine attı. O anlar kamera kayıtlarına yansırken gözaltına alınan PKK üyesi sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. 

Polis ekiplerini engellemeye çalıştı

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın silahlı terör örgütüne üye olma ve silahlı terör örgütü propagandası yapma suçları nedeniyle yakalama kararı verdiği Ercan Oğuz, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in de olduğu ortamda yakalandı. HDP'li vekil o anlarda bir yandan polis ekiplerini engellemeye çalışırken diğer taraftan ise zanlıya yaklaşarak arka cebindeki cep telefonunu el çabukluğu alıp kendi cebine koydu.

Delilleri karartma çabası

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Milletvekili tarafından şüphelinin cep telefonunda temini mümkün olabilecek delilleri yok edebileceği ihtimali üzerine terör örgütü üyesi şahsa ait telefonun incelenebilmesi için yeniden arama, el koyma ve gözaltı talimatı verildi. Sonraki aramada telefon bulundu ve incelemeye alındı.

Öte yandan şüpheli şahsın cep telefonunun ele geçirilmesini engellemek ve suç delillerini karartmak amacıyla eylemde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma evraklarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenterler Bürosuna gönderildiği belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89