• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

HDP'li Hüda Kaya Diyaneti gayrı meşru ilan etti

HDP'li Hüda Kaya Diyaneti gayrı meşru ilan etti
Ülkücü olarak başladığı siyasi - fikri serüvenini HDP'de devam ettiren Hüda Kaya, '' Diyanet'in meşru olmadığını söyledi ve Diyanet İşleri Başkanı'nın 'eşcinsellik sapkınlıktır' açıklamasına tepki gösteren Ankara Barosu'na destek verdi.

HDP'li Hüda Kaya Diyaneti gayrı meşru ilan etti

Türkiye'nin postmodern darbe süreci 28 Şubat'ta tesettür eylemlerinin öncü ismi olan ve idamla yargılanan Hüda Kaya 2011 ve sonrasında dahil olduğu HDP yapılanması içerisinde 25 ve 26. Dönem Milletvekili olarak seçildi. Kendisini Kur'an Mü'mini olarak tanımlayan Kaya, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Diyaneti gayrı meşru ilan etti ve ''bizi temsil edemez'' dedi. 

201504070645-huda4.jpg

Mezhepçi, Emevi düşünceyi dayatıyor

Kendisini Kur'an Mü'mini olarak tanımlayan HDP'li Hüda Kaya, ''Mezhepçi, Emevici düşünceyi İslam adına bu topluma dayatma hakkına sahip değilsiniz. Diyanet, Diyanetliğini yapacaksa, din adına konuşacaksa hırsızlık için, çocuk tecavüzleri için konuşmalı. Kuran kurslarında tecavüze uğrayan erkek çocukların hakkını savunmalı. Yolsuzluklar için, haksız yere katledilen insanlar için konuşmalı'' ifadelerini kullandı. 

 

Ankara Barosu'na destek verdi

Meclis konuşması 12 Haziran gündeminde önemli yer tutan Hüda Kaya genel kurul konuşmasında, LGBT sapkınlıktır diyen Diyanet İşleri Başkanı aleyhinde resmi eleştiri metni yayınlayan Ankara Barosu'na, Diyanet kendi düşüncesini söylüyorsa barolarda düşüncelerini söyleme hakkına sahiptir'' sözleriyle destek verdi.

Diyanet beni temsil etmiyor

Kur'an'da dindar, dinsiz kavramı olmadığını iddia eden ve Kandil'e giderek PKK üst düzey isimleriyle görüşen Kaya, ”Bir Müslüman olarak Diyanet beni temsil eden bir kurum değil. Çocuklarımızın bile öğrettiği din derslerini aldırabilecek kadar güvene sahip değildir. Diyanet bizim adımıza ahkam kesemez.  Kuran’da insani hakların temeli olan düşünce hakkı, özgürlük için konuşmalı. Tüm kötülükleri tek bir noktada yoğunlaştırması diyaneti meşru kılmaz'' dedi. 

201504070646-kandil.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89