• BIST 10095.82
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

HDP'li Baydemir: ”Bu devlet bizim devletimiz değil''

HDP'li Baydemir: ”Bu devlet bizim devletimiz değil''
PKK uzantısı partiden 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır Belediye Başkanlığı yapan Osman Baydemir, ”Bu devlet bizim devletimiz değil, bu Meclis maalesef bizim meclisimiz değildir. Bunu hepimiz haykırmalıyız'' diye konuştu.

Londra’dan yayın yapan PKK yanlısı Telgraf Aktüel isimli siteye konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve HDP eski Urfa Milletvekili Osman Baydemir Türkiye aleyhine skandal ifadeler kullandı. 

Türkiye'de rejimin artık demokratik değerlerle değişmeyeceğini söyleyen Baydemir son dönem CHP kanadında yükselen darbe içerikli açıklamalara bir yenisini ekledi. Baydemir, Türkiye'de egemen olan yönetim için, 'değişip dönüşecek bir rejim yok karşımızda, yıkılması gereken ve enkazları içerisinde kaybolması gereken, boğulması gereken ceberut bir rejim ile karşı karşıyayız' ifadelerini kullandı. 

Yüzyılın muhasebesi yapılmalı

Yayınlanan bir çok belge ve itiraf metninde Fetö-PKK ilişkisinde kilit ismi olarak gösterilen Osman Baydemir, ''Bu rejimin demokratikleşeceği yok, bu devletin demokratik bir cumhuriyete dönüşeceği de yok. Dolayısıyla bu yüzyılın muhasebesinin bir kez daha yapılmasının gerektiğinin vakti gelmiştir diye düşünüyorum. Bu devlet maalesef bizim devletimiz değil, bu Meclis maalesef bizim meclisimiz değildir. Bunu hepimiz haykırmalıyız' dedi. 

Diyarbakır için 'işgal altında' dedi 

Londra merkezli siteye konuşan Osman Baydemir, 'Bu devlet Diyarbakır’da meşrutiyetini yitirmiştir, çünkü sandığı ortadan kaldırmıştır. Bu devlet orada bir işgal devletidir, bir sömürge devletidir. Özümüze sahip çıkmamız lazım. Özümüzü korumamız lazım. Öze geri dönüş sağlamamız lazım. Oranın (parlamento) maalesef bize artık bir faydası yok. Yüz yıldır Kürt milleti dedi ki ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, kürdün de meclisi olsun, Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürdün de devleti olsun. Bu devlet hepimizin devleti olsun’. Bu devlet ‘hayır’ diyor, ‘ben sizi asimile edeceğim’. şeklinde konuştu. 

Provakasyon çağrısına Alevileri'de ekledi 

Baydemir, provakatif açıklamasını 'Bizim öncelikle halkımızın zihin dünyasına ve yürek dünyasına bu devletin ve bu devletin tüm mekanizmalarının artık Kürdün, alevinin veya ötekisinin devleti ve mekanizmaları olmadığı gerçeğini nakış gibi işlememiz lazım' sözleriyle sürdürdü. 

Benim coğrafyam Kürdistan

HDP'den Milletvekilliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan PKK destekçisi Osman Baydemir, ''Bizim açık açık söylememiz lazım; benim bir coğrafyam var, adı Kürdistan. Ben bir halkım, Kemalist faşistlerin kavgasıyla, islamist faşistlerin kavgasından, bana ne, canınız cehenneme. İkinizin de canı cehenneme… İstanbul'unuzdan, Ankara'nızdan, İzmir'inizden bana ne!

Irak ve Suriye'de devlet kurdu

Osman Baydemir, Irak ve Suriye'de oluşan ABD destekli korsan yapıları devlet olarak nitelendirdi ve 'Türkiye ile İyi komşu olmanın zeminini, duvarlarını adım adım, yavaş yavaş örmenin vakti gelmiştir. Şu anda ideolojik hegemonya zamanı değil, şu anda var olma zamanıdır. Milletimizin, bizim var olma zamanıdır' dedi. Baydemir röportajını PKK sloganı olan, ''Siyasal partiler sadece ve sadece araçtırlar; bu ulusu, bu halkı zulümden, esaretten kurtarmanın aracıdırlar. Amaç nedir? Bu halkı özgürlüğe kavuşturmaktır. O zaman bizim araçları amaçların önüne koymamamız gerekir' sözlerini tekrar ederek sonlandırdı. 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89