• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

HDP özgürlük istedi PKK katliam yaptı

HDP özgürlük istedi PKK katliam yaptı
HDP'nin koronavirüs salgını nedeniyle hazırlanan 'Af Paketi' kapsamında serbest bırakılmasını istediği PKK terör örgütü Diyarbakır’da katliam yaptı. 

Referans Medya [Miraç Şamil ATALAN)


Meclis’te ‘Af Paketi’ görüşmelerini terör yandaşı dövizlerle sabote etmek isteyen HDP’nin olay çıkardığı meclis oturumundan 24 saat geçmeden PKK yeni bir vahşete daha imza attı. 

Ak parti ve MHP'nin hazırladığı 'Af Paketi'ne  HDP'nin terör örgütü PKK mensuplarının da eklenmesi için kargaşa çıkardı.  HDP'liler Meclis geleneğine aykırı davranarak ellerinde dövizlerle protesto yaptı. HDP'li vekillerin elindeki dövizlerde, "Eşit infaz yaşatır", "Korona mahpus ayırmıyor", "İnfazda eşitlik, herkes için adalet" yazıları dikkat çekti.


Odun toplamaya giden sivilleri hedef aldı


Hareketli saatlerin yaşandığı Meclis oturumunun sabahında terör kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi ve odun toplamaya giden 5 sivili vahşice katletti. Olayın ardından bir bildiri yayınlayan HDP bir skandala daha imza attı. Kulp saldırısını kınıyoruz denilen bildiride PKK ibaresine yer verilmezken olayın soru işaretleri barındırdığı ve araştırılması gerektiği vurgusu yapıldı. 

 

Yeni yılın ilk 3 ayında 230 terörist etkisiz hale getirildi


İçişleri Bakanlığı, 2020 yılının ilk 3 aylık diliminde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara ilişkin rapor yayımladı. Bakanlık raporunda, 1 Ocak-31 Mart 2020 tarihlerini kapsayan 3 aylık dönemde, terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarında 13 güvenlik görevlisi ile 3 gümrük müdürlüğü personeli hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi. 


Açıklama da ‘terör yapılanmasının kış üslenmesinde halinde olduğu aylarda, yurt içi ve dışındaki hava ve kara operasyonlarında 230 terörist etkisiz hale getirildi’ denildi. 


Kıran operasyonu başladı


Ocak ayında bazı bölgelerde "Kıran" operasyonları başlatıldı. Jandarma, polis ve güvenlik korucularının katılımıyla, çetin kış şartlarına rağmen kararlılıkla yürütülen operasyonlarda örgütün sığınak ve barınakları tek tek imha edildi.


Elebaşları etkisiz hale getirildi


Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Mahmur-Kerkük eyalet sorumlusu Yahya Duman, 25 Şubat'ta MİT ve TSK tarafından Irak'ın Sincar bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildi. 

İçişleri raporunda şu detaylara yer verildi:
Terör örgütü üyelerinden arananlar Listesi'nde "gri" kategoride yer alan PKK'lı terörist Ömer Oran, 8 Şubat'ta Erzurum'da etkisiz hale getirildi.

Van'da biri 24, diğeri 21 yıldır terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda olan iki terörist, 9 Mart'ta Türkiye-İran sınırından girdikten sonra jandarmanın takibi sonucu yakalandı.
Kandil'de 10 Mart'ta TSK ve MİT koordinesinde icra edilen hava harekatıyla sözde yönetici 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

11 Mart'ta teslim olan ve kırmızı bültenle arandığı tespit edilen "Siya Munzur" kod adlı Duygu Karayel tutuklandı.
PKK'nın kadın yapılanmasının sözde en üst karar organının yönetim konseyi üyesi "Ayten Amed" kod adlı Halide Tarı, MİT ve TSK'nin ortak operasyonuyla, 9 Mart'ta Kandil'de düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi.’


Raporda ayrıca ‘bu yıl ikna yoluyla teslim olan terörist sayısının mart ayı sonu itibarıyla 67'ye yükseldiği’ bilgisi yer aldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89