• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Hak İnsani Yardım Derneği'nden anlamlı kampanya (Video haber)

Hak İnsani Yardım Derneği'nden anlamlı kampanya (Video haber)
Dünyanın farklı coğrafyalarında yardım faaliyeti yürüten Hak İnsani Yardım Derneği, anlamlı bir yardım kampanyası başlattı.

Referans Medya

Geçtiğimiz günlerde İdlibli bir çocuğun ''Patates burada çok pahalı. Patates yemeyi unuttuk'' sözleri Arap dünyası ve Türkiye'de gündem olmuştu. İdlib kırsalı Amal Kampı'na sığınan Hüseyin Gacar gün boyu atık malzeme topladığını ve sadece evlerine ekmek götürebildiğini söylemişti. Okumak istediğini, annesinin de kendisi gibi atık eşya topladığını söyleyen küçük Hüseyin kendisiyle konuşan aktiviste, ''Parası olması durumunda ilk yapacağı şeyin ise fakirlere patates dağıtmak olduğunu'' anlattı.

Hak İnsani Yardım Derneği harekete geçti

İdlibli mağdur çocuğa yardım için bir çok kişi ve hayır kurumu harekete geçti. Bu kuruluşlardan biri de Suriye'de muhalif bir çok bölgeye insani yardım ulaştıran Hak İnsani Yardım Derneği oldu. Süreci en başından takip ettiklerini belirten dernek yetkilileri, bölgede hayat pahalılığının zirve noktada olduğunu ve hiç bir ticari, üretim, iş imkanı olmadığı için insanların zor durumda olduğunu belirtiyor. Bu kapsamda Hüseyin Gacar olayının önemine vurgu yapan dernek yöneticileri 19 Ekim'de teslim edilmek üzere 20 ton patates temini için çalışmaya başladıklarını ifade ettiler. Bu kampanyaya katkı vermek isteyenler için bir de yardım kampanyası başlatıldığı ve 10 TL'den başlayarak herkesin bu etkinliğe bağışta bulunacağı belirtildi. 

İdlib'e 200 ton patates

Hak İnsani Yardım Derneği'nden yapılan açıklamada İdlib'e 200 ton patates gönderileceği belirtildi. Bu kapsamda bir yardım kampanyası başlatan yardım derneği, hedeflerinin bu yardımları, ''Param olsa patates alıp peygamberimiz için fakirlere dağıtırdım'' diyen Hüseyin'le dağıtmak olduğunu kaydetti. 

Dernek açıklamasında kampanyaya dair şu bilgiler yer aldı:

İdlib’deki savaş mağduru ailelere ulaştırmak üzere 19 Ekim’de 10 tır patates gönderiyoruz. Yaşanan hayat pahalılığından dolayı temel gıda ürünlerine ulaşım çok zorlaştı.

Bir Çuval Patates: 60₺

İDLİB YAZ 5625’E GÖNDER, 10₺ BAĞIŞTA BULUN

BANKA ADI: KUVEYTTÜRK
HESAP ADI:  HAK İNSANİ YARDIM DERNEĞİ
BANKA ŞUBESİ: FATİH-5
HESAP NO: 94848829-2
IBAN NO: TR66 0020 5000 0948 4882 9000 02

Açıklama kısmına lütfen (İDLİB) yazınız

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89