• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hak İnsani yardım Derneği, İdlibli küçük Hüseyin'in hayalini gerçeğe dönüştürdü (Video Haber)

Hak İnsani yardım Derneği, İdlibli küçük Hüseyin'in hayalini gerçeğe dönüştürdü (Video Haber)
''Patates yiyemiyoruz, çünkü çok pahalı. Eğer para kazanabilirsem Peygamberimiz için fakirlere patates dağıtmak istiyorum'' diyen İdlibli çocuğun hayali Hak İnsani Yardım Derneği aracılığı ile gerçeğe dönüştü.

Referans Medya

İdlib'te atık malzeme toplayan 8 yaşındaki Hüseyin Gacar'ın yaşadığı zorluklar ve yapmak istedikleri ile ilgili kısa konuşma, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Sabahtan akşama kadar çalıştığını ve kazandığı paranın sadece ekmek almaya yettiğini söyleyen İdlibli çocuk, ''Çok pahalı olması nedeniyle 3 aydır patates yiyemiyoruz. Eğer para kazanırsam 2 kilogram patates alıp Peygamberimiz için fakirlere dağıtacağım'' diye konuşmuştu. 

Hayalini gerçekleştirdi

İdlib'te bir aktivist tarafından paylaşılan video kaydında ''2 Kg patates alacağım Peygamberimiz için fakirlere dağıtacağım” diyen Hüseyin’in hayalini gerçekleştirme adına harekete geçen Hak İnsani Yardım Derneği bu amaçla bir kampanya başlattı. ''İdlib'e 200 ton patates'' sloganı ile başlatılan kampanya sona erdi ve yardım TIR'ları sınırı geçerek bölgeye ulaştı.

Yardımlar 12 bin 500 aileye dağıtıldı

İdlib için 200 ton patates sloganı ile başlayan kampanyaya büyük ilgi gösterildiğini belirten dernek yetkilileri bu oranın 250 tona yükseldiğini ve 12 bin 500 aileye dağıtıldığını açıkladı. Hak İnsani Yardım Derneği, 'Çadır kentlerde yapılan dağıtımın 8 yaşındaki Hüseyin Gacar'la birlikte gerçekleştiğini ve bu hayra vesile olan Hüseyin'in hayalini hayata geçirmenin kendileri için farklı bir mutluluk kaynağı olduğunu'' belirtti.

 

Biz sadece taşıyoruz

Bu kampanyaya yüreği ve imkanları destek veren herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Dernek yetkililerinden İmdat Avli, yaşadığı bölgede dağıtım için bize yardımcı olan Hüseyin'le birlikte ve nice Hüseyinlere ulaştık. Allah'a hamdolsun. Rızkı veren Allah biz sadece aracıyız. Başlarda hedefimiz 200 ton patates yardımı yapmaktı. Elhamdulillah kampanyamıza büyük ilgi gösterildi ve bölgeye gönderdiğimiz patates 250 tona ulaştı. Daha rahat taşınıp, kolay dağıtılabilmesi için yirmişer kiloluk çuvallara böldük ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 
Tüm bağışçılarımıza yürekten ediyoruz. Kuran'da belirtildiği gibi “Şüphesiz Allah, iyilik yapanları sever.” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89