• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hafter'den ele geçirilen helikopteri pikapla çektiler

Hafter'den ele geçirilen helikopteri pikapla çektiler
Libya'da Libya Ordusu tarafından başlatılan Öfke Volkanı Harekatı devam ediyor. Tarhuna cephesinde ele ilerleyen UMH güçleri, Hafter milisleri tarafından kaçırılmak üzereyken ele geçirdikleri savaş helikopterini merkez üsse pikapla çekerek götürdü.

Hafter'den ele geçirilen helikopteri pikapla çektiler

Haber: Referans Medya

Başkent Trablus sınırları dahilindeki tüm beldelerden isyancı general Hafter milislerini temizlediklerini ilan eden Libya Ordusu stratejik kent Tarhuna'ya yöneldi. Gün içerisinde, Suk Hamis, Ayn Zara, Emseyhıl ve Esbey ve Vadi el Rabi'de kontrol sağlayan Ulusal Mutabakat Hükümet güçleri, Tarhuna kent merkezine yürüyüşünü sürdürdü. Tarhuna çevresinde devam eden operasyonlar nedeniyle Hafter saflarında ciddi çözülme yaşandığı ve Çad, Nijer, Mısır ve Sudan gibi ülkelerden getirilen paralı askerlerin ülkelerine dönme amacıyla sınıra doğru kaçtıkları bildirildi. 

Rus yapımı helikopteri pikapla çektiler

Hafter güçlerinden Tarhuna'ya bağlı Fem Malaga bölgesinde son anda ele geçirilen Mi-35 tipi Rus yapımı helikopter Libya Ordusu askerileri tarafından merkez karargaha pikapla çekilerek götürüldü. Rusya'nın Pantsir füzelerinden sonra savaş helikopterininde bu şekliyle teşhir edilmesi farklı yorumlara neden oldu. Bir çok sosyal medya kullanıcısı pikapla çekilen savaş helikopteri görüntüsünü 'Rusya'nın Libya'da sıfırlanan itibarı' notu ile paylaştı. 

ezr6pmjxqaeyxas.jpg

Hafter güçleri geride büyük miktarda silah ve araç gereç bıraktı

Libya Ordu kaynakları Tarhuna cephesinde Rus yapımı T-62 ve T- 55 tipi 4  tank, 10'dan fazla BAE tarafından verilen zırhlı araç, çok sayıda füze, silah ve cephanenin ganimet olarak alındığı bilgisini paylaştı. UMH basın birimi ayrıca son dönem çatışmalarında Hafter cephesinden atılan tonlarca bomba ve mühimmatla birlikte sahada ekilen mayınların temizliği ile ilgili ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89