• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hafter cephesinde bozgun sürüyor

Hafter cephesinde bozgun sürüyor
Libya Ordusu isyancı General Halife Hafter karşısında ilerleyişini sürdürüyor. Tarhuna ve Vatya ekseninde ilerleyen UMH güçleri Başkent'in güney hattında Selahaddin ve Halit el Furcan bölgelerinde yer alan 4 kritik üssü ele geçirdi.

Hafter cephesinde bozgun sürüyor

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş 

Darbeci General Halife Hafter'e karşı savaşan Libya Ordusu, Öfke Volkanı Harekatı kapsamında ülkenin Batı cephesi ile eşgüdümlü olarak başkent Trablus'ta operasyonlarını sürdürüyor. UMH güçleri, sabah saatlerinde başlatılan operasyonla Başkentin güneyinde 4 kritik noktanın Hafter unsurlarından temizlendiğini' duyurdu. 

Hafter güçleri bozgun halinde kaçıyor

Libya Ordusu Sözcüsü Albay Kanunu, isyancı çetelere karşı başlatılan operasyonların başarı ile sürdüğünü söyledi. Kanunu, kahraman askerlerimizi, Savarih, Yermuk ve Hamza askeri kamplarında kontrolü tamamen sağladı. Hafter'e bağlı milisler bozgun halinde ve kaçışları sürüyor. Takibimiz ve mücadelemiz sürüyor' diye konuştu. Libya Ordusu 23 Mayıs'ta Trablus'un en büyük askeri birimi olan Yermük kampı ile birlikte Savarih, Hamza ve Tekbali kamplarında kontrol sağladı. 

Mayın ekerek kaçıyorlar

Libya Ordusu'ndan yapılan resmi açıklamada, Hafter güçleri çekilmeden önce söz konusu kamplara çok sayıda mayın ve patlayıcı tuzakladı. Uzman ekipler bu patlayıcı ve mayınları belirleme ve etkisiz hale getirme faaliyeti yürütüyor' denildi. Ordu Birlikleri tarafından arındırılan kamplarda  başta Rus yapımı MON-100 tipinde parça tesirli bir anti personel mayın olmak üzere çok sayıda sofistike tuzak tespit edildi. 

Wagner milisi öldürüldü

UMH cephesinden gelen bilgilere göre Ordu birlikleri, Bin Gaşir idari sınırlarına girdi ve bu bölgede Rus -Wagner keskin nişancıları aktif olarak çatışmalara dahil oldu. Öte yandan sabah yaşanan çatışmalarda ölen Hafter unsurları arasında 1 Wagner militanının da bulundu tespit edildi. Üzerinden çıkan özel eşyalar arasında kimlik, Rus Rublesi ve ABD Doları ile birlikte spesifik savaş araç gereçleri çıkan Rus - Wagner militanının Trablus merkeze taşındığı kaydedildi. Rusya Federasyonu, resmi olarak Libya'da askeri gücü bulunmadığını açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89