• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Haç kıran şahsa 5 yıl 4 ay hapis

Haç kıran şahsa 5 yıl 4 ay hapis
İstanbul - Üsküdar'da bulunan Ermeni Kilisesi'nin haçını söküp kırdığı ve kilisenin önündeki kaldırıma attığı gerekçesiyle tutuklanan Mazlum Serin için mahkeme, 5 yıl 4 ay hapis cezası istedi.

Haç kıran şahsa 5 yıl 4 ay hapis

Referans Medya

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlandığı açıklandı. Kuzguncuk'taki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi haçını kırarak kaldırıma attığı belirtilen  Mazlum Serin'in "ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme" suçundan 5 yıl 4 ay hapisle cezalandırılması isteniyor. 

Savcılık iddianamesinde, şüpheli Mazlum Serin'in, 23 Mayıs'ta saat 19.00 civarında Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin duvarına tırmandığı, dış kapı üzerindeki metal haçı yerinden sökerek kaldırıma attığı ve kısa süre sonra olay yerinden uzaklaştığı' bilgisine yer verildi. 

Öfkeme hakim olamadım

İstanbul'daki haç kırma olayını gerçekleştiren Mazlum Serin'in yakalandıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve sonrasın yeniden yakalanama kararı verildiği ortaya çıktı. Savcılık,
kamera kayıtlarının incelendiği ve sonrasında şüpheli şahsın kimliğinin belirlenerek yakalandığını belirtti. Şüpheli şahsın sorgusunda "kameralarda görülen kişinin kendisi olduğu, bir anda öfkelenerek bu şekilde davrandığı ve suç kastı bulunmadığı" ibaresi yer aldı.

İlk ziyaretçi İmamoğlu olmuştu

Üsküdar'da yaşanan haç kırma hadisesinin ardından Ermeni Kilise'sine geçmiş olsun ziyaretine ilk giden isim İmamoğlu olmuştu. İmamoğlu burada yaptığı açıklamada: “Geçmiş olsun. Bir aradayız. Bir ibadethaneye yapılmış bir hareket, hepimize yapılmıştır; hangi inançtan olursa olsun” ifadelerini kullandı. 

1590838724422-ll.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89