• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Hac iptal edilecek mi ?

Hac iptal edilecek mi ?
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Muhammed Salih bin Tahir Benten bu yıl Hac görevini yerine getirmek isteyenler için açıklama yaptı.

Suudi Arabistan’ın Müslümanların, vatandaşlarının ve ikamet sahiplerinin sağlığını korumaya tamamen hazır olduğunu vurguladı. Bakan Benten, Hac ve Umre hizmetleri için Suudi Arabistan’ın her koşula tamamen hazırlıklı olduğunu belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:


 
“Ancak mevcut koşullar hakkında küresel bir salgından bahsediyoruz ve Krallık, Müslümanların ve vatandaşlarının sağlığını korumak için tamamen hazır. Suudi Arabistan, dünyanın her yerindeki Müslümanlardan durum netleşene kadar herhangi bir sözleşme yapma konusunda sabırlı olmalarını istiyor. Yüce Allah’tan bu sıkıntıyı gidermesini ve hepimizin güvende olmasını diliyorum.”

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı, el-İhbariye Kanalı’na yaptığı açıklamada, Covid-19 virüsünden etkilenenlerin ve şüphelilerin karantina altında tutulduğu beş yıldızlı otelleri gezdiğine işaret etti. “Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içinde sunulan sağlık, psikolojik ve sosyal desteklerin yanı sıra karantinada olanların ihtiyaçlarının karşılandığı konusunda gönlünüz rahat olsun dedi.

Dr. Muhammed Salih bin Tahir Benten, ülkelerine yapılan seferlerin iptal edilmesi sebebiyle yaklaşık bin 200 umrecinin dönüş yollarının kesildiğini ancak Suudi Arabistan’ın onların bakımını sağlayarak otellerde ağırladığını belirtti. Ayrıca Umre ziyaretçilerine en iyi hizmeti sunabilmek için büyük ölçüde koordinasyon sağlandığına ve tüm bakanlıklar ile kurumların ortak bir veri tabanına entegre olarak dayanışma içinde bulunduğuna işaret etti. Bakan, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in Haremeyn-i Şerifeyn’e hizmet etmeye ve tavaf edenler için Kabe’de fırsat sağlamaya istekli olduğuna işaret etti.


 
Dr. Muhammed Salih bin Tahir Benten, “krizin başlangıcından itibaren, 5 günden daha kısa bir süre içinde 68 bin umrecinin çıkış yaptığını, bunun öncesinde de vizelerin askıya alınması kararından itibaren Suudi Arabistan’daki yaklaşık 500 bin umreciye yardım edildiğini” belirtti. Ayrıca “rezervasyonların onaylanması ve Mekke ve Medine’den güvenle ayrılacakları havalimanlarına nakillerin devletin tüm kurumları, özel sektör ve Umre şirketlerinin ortak çabalarıyla gerçekleştiğini” vurguladı.

Bakan, Umre vizesi ücretlerinin geri ödenmesi konusunda da şunları söyledi:

“Bakanlık, umre yapmak için önceden rezervasyon yaptırdığı halde ziyaretini gerçekleştiremeyen kişilerin her birine ödedikleri tüm meblağları iade etmek istiyor. Bununla ilgili karar onaylandı. Süreci elektronik olarak takip edin.”

Şarkul Avsat

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89