• BIST 10240.54
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Gönülleri kazanıp dua alıyorlar

Gönülleri kazanıp dua alıyorlar
Van'da görevli Jandarma timleri bir yandan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı yardımlarını dağıtırken diğer yandan da ihtiyaç duyulan konularda halkın yardımına koşuyor.

Jandarma timinden çok özel görev

Haber: Referans Medya

Van'da görev yapan bayan Jandarma timi bölge halkına yardım amaçlı hamur yoğurup ekmek pişirdi. Bölge de 156 Jandarma imdat hattını kullananlara yardıma koşan bayan tim Van'ın Gürpınar ilçesinde gittiği evde hem hamur yoğurdu hem de ekmek pişirdi. Sıcak görüntülerin kaydedildiği evin sahibi Jandarma timinde görevli hanımlar için 'aynı kızlarım gibi' dedi. Gürpınarlı 72 yaşında ki Keve Kuşman,  "Salgından dolayı dışarı çıkamıyoruz. Biz de evimizin önündeki tandırda ekmeğimizi pişiriyoruz. Bugün de askerlerimiz bize yardım etti. Allah onlardan ve devletimizden razı olsun." dedi.

Dua alıyorlar 

Pandemi nedeniyle kurulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" kapsamında yürütülen çalışmalarına destek veren güvenlik güçleri, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstündeki kişiler ile kronik rahatsızlığı bulunanların taleplerini karşılıyor. Alo Jandarma hattını arayan ihtiyaç sahiplerine de hizmet veren timlere bölge halkı her fırsatta minnettarlığını belirtiyor ve dua ettiklerini söylüyor. Erciş ilçesi Keklikova Mahallesi Muhtarı Zeynel Abidin Çalışır da jandarma ekiplerinin ihtiyaç sahibi ailelere yapılan 1000'er liralık sosyal yardım için kapı kapı dolaştığını ifade etti.

Tüm ihtiyaçlarının evlere kadar getirildiğini belirten Çalışır, "Ekiplerimiz tüm evleri dolaşarak özellikle vatandaşlarımızın paralarını evlerinde teslim ediyor. Çok güzel bir uygulama. Şehre gitmeye gerek kalmıyor. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89