• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

Giresun'da sel felaketi: 5'i Jandarma 12 kişi kayıp

Giresun'da sel felaketi: 5'i Jandarma 12 kişi kayıp
Giresun'da yağan şiddetli yağmur nedeniyle 4 ilçe sele teslim oldu. Yağan yağmur ve ardından oluşan sel, Dereli, Espiye, Yağlıdere ve Bulancak ilçelerinde büyük tahribata yol açtı.

Referans Medya


Tüm cadde ve sokakların sele teslim olduğu ilçelerde araçlar kilometrelerce sürüklendi bir çok yol ulaşıma kapandı. Gece saatlerinde bölgeye intikal eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''5'i jandarma 12 kişinin kayıp durumda olduğunu ancak vefat eden kimsenin bulunmadığı bilgisini verdi. 
Giresun’u etkisi altına alan sağanak yağış şehrin birçok yerinde su baskınlarına ve tahribata yol açtı. Dereli ilçesinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, akşam saatlerinde dere taşkınlarına ve su baskınlarına neden oldu.

Aksu deresi taştı
Giresun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Aksu Deresi taştı. Taşan nehir nedeniyle Dereli ilçesinin cadde ve sokakların bataklığa döndü. Yol boyunda yer alan araçlar sele kapılarak sürüklendi.
Dereli Kaymakamlığı tarafından yapılan anonslarda vatandaşların evlerinden çıkmamaları çağrısı yapıldı. Ekiplerin, iş makineleriyle müdahale çalışmaları sürüyor.

Soylu açıklama yaptı
Sel felaketinin yaşandığı bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Giresun AFAD İl Müdürlüğü'nde, yaşanan sel felaketi ile ilgili Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı yaptı. Soylu burada yaptığı açıklamada, ''5'i Jandarma olmak üzere 12 kayıp kişi var. şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Maalesef Tirebolu-Doğankent yolunun üzerinde içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç Doğankent’e giderken bir menfezde suların içerisine gömülü olarak kaldı. Tirebolu-Güce yolunda bir problem yok ama Güce’den sonra bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişilik, 8 kişisi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor. Tüm arama kurtarma ekiplerimiz seferber edilmiş durumdadır. AFAD ekiplerimiz çevre illerden şu anda intikal halindeler. Jandarma arama kurtarma timleri hem Ankara'dan hem de Rize'den intikal halindeler'' diye konuştu. 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89