• BIST 9645.02
  • Altın 2407.854
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7782
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

George Floyd Davası Müslüman yargıca verildi

George Floyd Davası Müslüman yargıca verildi
Tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve ABD tarihinin en büyük gösterilerine sebep olan George Floyd cinayeti ile ilgili dava Müslüman bir yargıç olan Afrika kökenli Keith Ellison’a verildi.

George Floyd Davası Müslüman yargıca verildi

Haber: Referans Medya / Fuat Durmuş

Minneapolis Valisi Tim Walz, Minnesota Başsavcısı Keith Ellison'dan George Floyd'un ölümüyle ilgili soruşturmayı yürütmesini istedi.
Minneapolis Valisi Tim Walz, "Bu kararla George Floyd için adaleti almaya adım attığımı hissediyorum. Floyd ailesiyle konuştuğumda çok açıktılar, sistemin onlar için çalışmasını istediler, güven olduğuna inanmak istediler’’ diye konuştu. 


Güven istiyorum


Floyd davasının teslim edildiği Keith Ellison ise, ‘ekibinin adalet peşinde koşarken gözardı edilen herhangi bir kaynak bırakmayacağını’ söyledi. 
Ellison ayrıca, "bir miktar gerçeklik sunmak" isterim diyerek  polis memurlarını kovuşturmanın çok zor olduğunu özellikle vurguladı. 
Keith Ellison, "Kesinlikle hazırlıklı olduğumuzdan ve kesinlikle hazırlanmayı planladığımızdan emin olmalıyız. Adaletin ve gerçeğin peşindeyiz. Bunu gayretle yapıyoruz. Bu süreçte sizden güven istiyorum " dedi. 
Karar, Minnesota Temsilciler Meclisi Minneapolis heyetinin on üyesinin Cuma günü Vali Tim Walz'a davanın tümüyle Başsavcılığa verilmesini isteyen bir mektup yazmasından sonra geldi.
Görev teslim aldığına dair yaptığı basın açıklamasında “büyük bir tevazu ve ciddiyetle ofisim adına George Floyed’in öldürülmesi ile ilgili bu hassas ve kritik davanın sorumluluğunu alıyorum” diyen Keith Ellison Afrika kökenli bir Müslüman. 
Minnesota Başsavcılığı görevini yürüten Keith Ellison, ABD Kongresine giren (2006) ilk Müslüman olma özelliği taşıyor. Ellison’un ABD polisinin çalışma sistemini reforme etme doğrultusunda yönetime sunduğu 10’larca rapor bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89