• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Fuhuş ve eşcinselliğin bedelini taş kesilerek ödediler

Fuhuş ve eşcinselliğin bedelini taş kesilerek ödediler
Fuhuş ve eşcinsel ilişkinin bedelini en ağır ödeyen toplulukların başında Sodom, Gomore ve Pompei şehirleri geliyor.

Fuhuş ve eşcinselliğin bedelini taş kesilerek ödediler

Haber: Referans Medya

İtalya'da açık hava müzesine dönüştürülen Pompei felaketinin kalıntıları sapkınlığın zirveye ulaştığı 16 bin nüfuslu kentin yaşadığı felaketi gözler önüne seriyor. Napoli şehrinin Doğusunda yer alan Pompei tarihi kayıtlarda, refah ve bollukla birlikte fuhuş ve eşcinsel ilişkilerin de zirve olduğu bir kent olarak biliniyor. Vezüv Yanardağı'nda 2000 yıl önce yaşanan patlama ve sonrasında tüm bölgeyi saran lavlarla taş kesilen insanlar tarihe canlı tanıklık ediyor.

download.jpg

 

Önce uyarıldılar sonra helak oldular

 

Hazreti Lut'un davetini reddeden ve livata (eşicinsel) sapkınlığından vazgeçmeyen kavmin akıbeti ve kendilerine gönderilen peygamberle olan mücadeleleri Kur'an da uzun uzadıya anlatılır. Kur'an uyarılar karşısında azgınlıkta ısrar eden kavimlerin kibir ve inkara devam ettiğini beyan ediyor ve haber ayetlerinde şu ifadeleri kullanıyor:

''Onlara uyarıcı-korkutucu geldiğinde, nefretlerinden başkasını arttırmadı. (Hem de) Yeryüzünde büyüklük taslayarak ve kötülüğü tasarlayıp düzenleyerek. Oysa hileli düzen, kendi sahibinden başkasını sarıp-kuşatmaz. Artık onlar öncekilerin sünnetinden (helak) başkasını mı gözlemektedirler ? Sen, Allah'ın sünnetinde kesinlikle bir değişiklik bulamazsın ve sen, Allah'ın sünnetinde kesinlikle bir dönüşüm de bulamazsın." (Fatır Suresi, 42-43)

Yine benzer tutumları dolayısı ile sınırları aşan toplulukların akıbeti Yasin Suresi'nde ''Onlara yalnızca bir tek çığlık yetti. Anında sönüverdiler'' ayetiyle anlatılmakta.

 

Hiç beklemedikleri bir anda yakalandılar

 

Bazı Tefsir uzmanları Yasin Suresi'nde geçen işaret edilen topluluğun Pompei halkı olduğunu belirtmekte. Arkeolojik kazılar sonucu gün yüzüne çıkarılan mumyalaşmış insan bedenleri ve şehir kalıntıları felaketin hiç beklemedikleri bir anda koptuğunu belgeliyor. Hazreti İsa'nın doğumundan 79 yıl sonra Roma toprakları içerisinde yer alan Pompei'de yaşanan felaketin bir anda olup bittiği ve dağdan akan lav seli ile birlikte denizin de kabarmasıyla ortaya korkunç bir dehşet tablosunun çıktığı aktarılıyor. Tarihçiler, sahip oldukları bolluk ve yaşadıkları konforla birlikte cinsel sapkınlığın en üst noktada olduğu Pompei'de helak anında yönetici olan Caligula'nın kendi öz kızkardeşi ile fuhuş yaptığı kaydını düşüyor. Pompei 'de aynı dönem en yaygın bir diğer sapkınlık ise homoseksüel ilişki olarak dikkat çekiyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89