• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

FETÖ'cü hesapların sponsoru CHP'li belediyeler

FETÖ'cü hesapların sponsoru CHP'li belediyeler
FETÖ'nün sosyal medya yapılanmasına yönelik operasyonda ele geçirilen FETÖ'nün sözde Bingöl Emniyet imamı ve 'kaç saat oldu' isimli twiter hesabının yöneticisi Hüseyin Yılmaz, CHP'li belediyelerden maddi destek aldıklarını söyledi.

FETÖ'cü hesapların sponsoru CHP'li belediyeler 

Haber: Referans Medya

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda ele geçirilen FETÖ'nün Bingöl Emniyet imamı ve kaç saat oldu isimli twiter hesabının sahibi Hüseyin Yılmaz, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifade de CHP'li belediyelerden maddi destek aldıklarını söyledi. Sabah Gazetesi'nden Kenan Kıran'ın tüm detayları ile yazdığı ifade tutanağında, FETÖ militanı Yılmaz, CHP'li belediyelerle kurulan ilişki ağı ve para trafiğini tüm detayları ile anlattı.
Terör örgütü üyeliği zanlısı olarak göz altına alınan Hüseyin Yılmaz, "Tanıtım ve reklam işlerini M.C. aracılığıyla twitter üzerinden alırdık. M.C. da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin reklam ajanslarıyla ve "ankarakuşu" isimli hesabının sahibi ile anlaşmalı idi. Biz bunların reklamlarını yapardık. Parayı da PTT üzerinden ve Denizbank üzerinden akrabalarımın hesaplarına gönderirdi" ifadelerini kullandı.

 

Her şeyi itiraf etti

 

Polis sorgusunda her şeyi itiraf eden sahibi Hüseyin Yılmaz, ''Reklam olarak, saymış olduğum belediyelerin kendilerinin çekmiş olduğu videoları retweet yaparak çok sayıda kişinin takip etmesini veya etkileşime girmesini sağlıyordum, diğer sayfa yöneticileri de bildiğim kadarıyla aynı şekilde yapıyordu." "Ben "ankarakuşu" isimli twitter hesabının admininden reklam geliri olarak 6 bin TL para aldım. Bu şahsın adını sonrasında televizyondan Oktay olarak duydum. Ben bu şahısla da ilk cezaevine girmeden bu hesabı kullandığım zamanlarda twiter üzerinden tanışmıştım" dedi. 

 

40-50 bin TL kazandım

 

Silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklanan Hüseyin Yılmaz, emniyet sorgusunda, CHP'li belediyelerin fonladığı sosyal medya hesaplarından, '40-50 bin TL arası para kazandım' diye konuştu. FETÖ'cü Yılmaz, savcılık ifadesinde, ''Bu hesabın şifresi dahil bütün bilgileri örgütün elinde vardı. Ben kendi adıma bu sosyal medya hesabından toplamda kullandığım süre boyunca 40-50 bin TL arası para kazandım ayrıca "ankarakuşu" dan 4 bin TL, M.C.'dan da 3 bin TL alacağım vardır'' itirafında bulundu.

FETÖ militanı örgütün sosyal medya hesaplarını listeledi:

Gaziantep'te ele geçirilen FETÖ'cü Hüseyin Yılmaz'ın verdiği bilgilere göre sosyal medya da örgüt adına faaliyet yürüten hesaplardan bazıları şunlar: @kaçsaatolduweb, @uyanhadi_, @kaçsaatoldutürk, @alperenreisg, @siyasetbilimci, @bilseniziyiolur, @kemalata34, @mhphaberleri, @ayhangürel, @alibabacanfan, @düşünendeli, @ahutürker34.


İYİ Parti ve Gelecek Partisinin reklamları yapıldı


"kacsaatolduson" isimli hesabın yöneticilerinden Hüseyin Yılmaz'ın emniyet ifadesinde, "ankarakuşu" isimli twitter hesabını kullanan kişi; bizden Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin videolarını, ismini hatırlamadığım İYİ Parti milletvekilinin paylaşımını, Gelecek Partisi'nin üyelerinin paylaşımlarını ve bunların paylaşımlarını ya beğenmemi ya da retweet yapmamı istedi" şeklinde bilgilerde yer aldı. 


Eski bir ByLock kullanıcısı


 1 Mayıs'ta düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Hüseyin Yılmaz'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
ByLock kullanıcısı ve 2014-2016 yıllarında Bingöl'de örgütün emniyet yapılanmasında "gizli imam" görevinde bulunduğu öğrenilen ve "kacsaatolduson" isimli hesabın da yöneticisi olduğu tespit edilen Yılmaz, adliyeye sevk edildi. FETÖ militanı, Cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89