• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Etiyopya ordusu isyancıların kontrolündeki şehre girdi

Etiyopya ordusu isyancıların kontrolündeki şehre girdi
İsyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi tarafından ele geçirilen Merkele kenti yeniden el değiştirdi.

Referans Medya

Etiyopya'da tüm çağrılara rağmen teslim olmayı reddeden isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin kontrol ettikleri Mekele şehrine ulusal ordu birlikleri girdi. 

 Operasyon sorumlusu General Birhanu Jula, yaptığı açıklamada, Etiyopya Ulusal Savunma Kuvvetleri'nin Mekele şehrinin tamamında kontrol sağladıklarını ilan etti.

Konuya ilişkin bir diğer açıklama ise Başbakan Abiy Ahmed'ten geldi. Başabakan, "Ana operasyon başarıyla sonuçlandı. Önümüzde, yok edilmiş olanı yeniden inşa etmek gibi kritik bir görevimiz var'' dedi.

Abiy Ahmed, bu sonuç Tigray halkının TPLF liderliği ile aynı çizgide olmadığını açıkça gösteriyor. Tigray halkının iyiliği, gelişimi ve güvenliği için çalışacağımıza söz veriyorum'' ifadelerine yer verdi. 

Mekele'yi kontrol eden isyancı gruba teslim olmaları için 3 gün süre vermiş ancak sonuç alınamayınca operasyon başlatılmıştı. TPLF liderlerinin durumuna ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ne olmuştu?

Tigray eyaletini kontrol eden isyancı TPLF güçleri, 3 Kasım'da ulusal ordu birliklerine saldırdı. Etiyopya ordusu 4 Kasım'da isyancı gruba karşı askeri harekat başlattı.

Komşu ülke Eritre ile yaptığı barış antlaşması yapmasının ardından Abiy Ahmed Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. TPLF konusunda tüm uluslararası diyalog çağrılarını reddeden Abiy Ahmed'in seçimleri ertelediği için Addis Ababa hükümetinin gayrimeşru olduğunu ileri süren TPLF, eylülde yerel yönetim seçimlerini yapmış ve kazanmıştı. Seçimlerin ardından Ulusal Meclis, yerel idareyle tüm bağların koparıldığını duyurmuştu.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89