• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Eski Rusya Büyükelçisi Biden'in yeni CIA Başkan adayı

Eski Rusya Büyükelçisi Biden'in yeni CIA Başkan adayı
İsmi turuncu devrim sürecinde sıkça geçen William Burns, yeni Başkan Biden tarafından gizli servisin bir numarası olmak için aday gösterildi.

Referans Medya

Donald Trump'ın gizli servis için seçtiği isim Ortadoğu ağırlıklı faaliyetleri ile tanınan Gina Haspel olurken Biden Rusya ve eski Sovyet bloku ülkelerde aktif görevlerde bulunan bir ismi tercih etti.

Joe Biden, ABD Başkanlık görevini 20 Ocak’ta devralacak. Devir teslim öncesi Biden'in Amerikan Merkezî istihbarat Teşkilatı (CIA) başkanlığına William J. Burns’ü aday gösterdiği açıklandı. Biden'in adayı Burns geçmişte bulunduğu görevler nedeniyle tartışılan bir isim.

William Burns kimdir?

Joe Biden'ın CIA başkanlığı için aday gösterdiği Burns, hali hazırda birçok turuncu devrimde adı geçen Washington merkezli düşünce kuruluşu Carnegie Uluslararası Barış Vakfı’nın başkanlığını yürütüyor.

Öte yandan CIA başkanlığı için düşünülen Burns, 2005-2008 yılları arasında ABD’nin Rusya Büyükelçiliği görevini yürütmüştü. Joe Biden’ın Rusya ve Orta Doğu’da görevlerde bulunmuş Burns’ü CIA başkanlığı için önermesi ise, ABD yönetiminin Asya eksenli bir politika yürütmeyi planladığı tartışmalarına neden oldu.

CIA başkanlığı için adı geçen William Burns, 2019 yılında Şarkul Avsat’a verdiği demeçte “Putin, 20 yıl sonra şu iki hedefi gerçekleştirmek için yönetime gelmiştir: Rusya devletini ve Rusya’nın rolünü geri getirmek” ifadelerini kullanmıştı.

Barack Obama döneminde 2011-2014 yılları arasında dışişleri bakan yardımcılığı görevini yürüten William Burns 33 yıllık diplomasi kariyerinin ardından 2014 yılında Dışişleri Bakanlığından emekli olmuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2019 Referans Medya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0543 861 19 89